Ingezonden persbericht


Persbericht

O, kom maar eens kijken...

...of Sint's pakjes ook de Aviodome op Schiphol ingevlogen zijn
De Sint en zijn Pieten zijn weer in Nederland aangekomen. De lenige Pieten klimmen 's nachts de hoge daken op, om bij alle kinderen mooie pakjes te brengen. Op één van deze avonden zijn een paar ondeugende Pieten ook bij de Aviodome langs geweest. Van 30 november tot en met 4 december zijn er door het hele luchtvaartmuseum grote en kleine pakjes tussen de vliegtuigen te vinden.

De Pieten zitten met hun handen in hun haar, want hoe krijgen ze alle pakjes weer op tijd bij Sinterklaas? Alle jonge bezoekers kunnen de Pieten een handje helpen met het zoeken naar de verdwenen pakjes in het museum. Op 4 december komen er vanaf 12.00 uur zelfs twee echte vliegpieten langs met veel pepernoten om de kinderen te helpen.

Aan de vleugel of in de cockpit
Hangt daar een pakje aan de vleugel van de Wright Flyer? Of zie je daar soms een kadootje in de cockpit van de Fokker 100 liggen? Het lijkt wel of de pakjes door de hele Aviodome gevlogen zijn. Voor alle kinderen die vanaf zaterdag 30 november tot en met woensdag 4 december precies kunnen vertellen hoeveel pakjes er in de Aviodome verstopt liggen, is er een leuke luchtvaartverrassing. Op 4 december vanaf 12.00 uur kun jij zelfs de twee vliegpieten persoonlijk helpen met het zoeken naar alle pakjes. De hulp van alle kinderen is hard nodig, want op 5 december moeten ook deze presentjes aan de kinderen in heel Nederland bezorgd worden.

De Aviodome op Schiphol is in het weekend geopend van 12.00 - 17.00 uur. Van maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Dit is de laatste kans om het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol te bezoeken, want de Aviodome is nog geopend tot 6 januari 2003. Hierna ontvangen wij u graag in het nieuwe Nationaal Luchtvaart -Themapark Aviodrome dat in juli 2003 haar deuren op de luchthaven Lelystad opent. Voor meer informatie kunt u bellen met 020-406 8000 of e-mailen naar info@aviodome.nl. De Aviodome bevindt zich aan de Westelijke Randweg 201, 1118 CT Schiphol-Centrum. Bezoekers kunnen goedkoop parkeren op de parkeerplaats P15 achter de Aviodome. Het museum ligt op 12 wandelminuten afstand van het NS-station Schiphol, waar ook andere Schiphol-attracties zoals Schiphol Plaza en het Panoramaterras gevestigd zijn.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome; tel. Voor de pers: 020-4067245; Jodie Staphorst/ Ralph Fischer/Peter F.A. van de Noort, 18 november 2002