Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 30-11-02

BUDDY S UIT DELFTSVERJAAGD

Delft-Jongenszanggroep DE BUDDY S geeft zolang ze bestaat (37 jaar) in Delft op Tweede Kerstdag om 15.- u. een Kerstconcert onder de titel KINDJE WIEGEN . Zolang als Theater de Veste bestaat (6 jaar) in Theater de Veste.

Maar voor 2002 boekte theaterdirectrice Helga van Bemmel achter de rug van de groep om iets anders op die tijd, omdat ze zoals ze later verklarend zei wel eens een ander publiek met Kerst in haar theater wilde .

Vragen in Delftse gemeenteraad

Deze gang van zaken veroorzaakte in februari van dit jaar een heuse rel in Delft. Er volgde een lawine aan ingezonden brieven in de Delftse kranten, waarin het merendeel van de brievenschrijvers lucht gaf aan gevoelens van boosheid, verontwaardiging en onbegrip.

Het bestuur van de Buddy s zag in de houding van mevr. Van Bemmel een minachting van het Buddypubliek en onderwaardering van de zanggroep zelf, die notabene altijd kon rekenen op een nagenoeg uitverkocht theater. De directrice hield echter voet bij stuk.

Ook toen in de gemeenteraad hierover vragen werden gesteld door de lokale partijen Leefbaar Delft en Stadsbelangen .

De toenmalige wethouder Mahler (studentenpartij) stelde zich op het formele standpunt dat

mevr.v. Bemmel het programmeringsrecht had en dat de Buddy s maar een andere locatie moesten gaan zoeken.

Na 37 jaar voor het eerst Kindje Wiegen buiten de stad

En dat bleek niet eenvoudig, want Delft heeft eigenlijk maar 1 geschikte theateraccomodatie.

Uiteindelijk vonden de Buddy s iets in Rijswijk: EventPlaza Elsenburgh . Deze evenementenhal werkt in tegenstelling tot het door de gemeente Delft zwaar gesubsidieerde theater de Veste op commerciele basis. Bovendien kan het concert nu ook niet voor subsidiering door de gemeente Delft in aanmerking komen omdat er buiten de gemeentegrenzen wordt opgetreden.

Dat betekent dat DE BUDDY S nu ook nog voor veel hogere kosten komen te staan wat dan weer op het betalende publiek verhaald moet gaan worden.

De groep is erg teleurgesteld in de houding van het eigen stadsbestuur, dat de Buddy s en hun publiek aan haar laars blijkt te lappen.

www.debuddy s.nl Ton Buitinga 015-2612462