ALBERT HEIJN BV

Spectaculaire reddingsoperatie van smul-piet bij Albert Heijn

Purmerend. Vandaag, zaterdag 30 november, is de Smul-Piet op spectaculaire wijze bevrijd uit de schoorsteen op het dak van de Albert Heijn-winkel in Purmerend. Begeleid door een helikopter, brandweerauto en een hoogwerker, werd de Piet weer veilig op de grond gebracht. Een opgeluchte Sinterklaas en enkele tientallen kinderen, die bij de reddingsoperatie aanwezig waren, begroetten de Piet met veel enthousiasme.

120.000 schoentjes
In de afgelopen weken zijn er in de Albert Heijn-winkels 120.000 schoentjes ingeleverd. Evenals in de andere 700 Albert Heijn-winkels konden kinderen vanochtend hun schoentje ophalen met een lekkere verrassing. Echter bij het vullen van de grote hoeveelheid schoentjes was vrijdagnacht jl. de Smul-Piet zoekgeraakt, evenals een grote hoeveelheid chocoladeletters.

Voorafgaand aan de reddingsoperatie werd voor de kinderen in Purmerend een voorleesochtend georganiseerd. Een luid geroep om hulp onderbrak echter het spannende verhaal. Onder leiding van de voorlees-Piet startten de kinderen een zoekactie in de winkel, die uiteindelijk leidde tot de bevrijding van de vermiste Smul-Piet. De Piet was blij met de bevrijding uit zijn benarde positie in de schoorsteen, die boven op het dak van de Albert Heijn-winkel staat.

Helikopter
Met luide sirenes kwamen de brandweer en een helikopter naar de winkel in Purmerend toegesneld. Onder gejuich van de kinderen en Sinterklaas werd de Smul-Piet uit de schoorsteen getakeld. Achter de Piet bungelde een grote hoeveelheid chocoladeletters. De chcoladeletetrs werde aan de aanwezige kinderen uitgedeeld.


---EINDE BERICHT---