Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-11-2002 Persberichten district Eemland noord, 12.00 uur

Twee mannen overleden na ongeval

SOEST In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 november zijn twee mannen uit Soest om het leven gekomen door een eenzijdig verkeersongeval op de Jachthuislaan. Omstreeks 07.30 uur ontving de politie de melding van een passant dat een personenauto op de kop in een vijver van een tuin aan deze weg lag. Direct werden politie, brandweer, duikteam brandweer en ambulance gewaarschuwd.

Omdat de politie als eerste bij de plek kwam sprong een agent direct in de vijver om te kijken of er slachtoffers in het voertuig aanwezig waren. De brandweer volgde snel met een duikteam om te helpen. Vervolgens werd duidelijk dat er twee personen in de auto lagen. Beide mannen waren overleden. De beide slachtoffers twee mannen van 24 en 31 jaar - bleken eerder in de nacht door verdrinking om het leven te zijn gekomen

De Regionale Verkeersdienst van de politie heeft op de plek van het ongeval een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de auto door onbekende oorzaak van de weg geraakt, door een hek gevlogen en vervolgens op de kop in de vijver terecht gekomen. De brandweer heeft het voertuig uit de vijver getakeld. De politie heeft de familie van de slachtoffers in kennis gesteld van het dodelijke ongeval.

Met rolstoel vandaal klem gereden

SOEST Een 59-jarige man uit Soest heeft in zijn rolstoel op vrijdagavond een 15-jarige wegfietsende jongen klemgereden. De man zag dat op de Honingbij drie jongens rommel tegen ramen van woningen gooiden en vervolgens wegfietsen. Daarop ging hij er achteraan en wist met zijn rolstoel een van hen klem te rijden.

De politie werd door de man gebeld die de jongen meenam naar het bureau. Ook de twee andere jongens van 13 en 14 jaar werden later door de politie aangetroffen in de wijk. In overleg met de ouders is besloten de jongens een alternatieve HALTstraf te geven.

Rijden onder invloed

BAARN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.40 uur een 24-jarige man uit Baarn aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man reed met hoge snelheid over de Bosstraat . Surveillerende agenten stopten de man en na ademanalyse bleek de man met 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij heeft een dagvaarding ontvangen.

Verlichtingscontrole

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG De politie heeft op vrijdag van 17.45 18.15 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Kerkstraat. In totaal werden 25 fietsers gecontroleerd. Vier bestuurders kregen een bekeuring voor het niet in orde hebben van de verlichting.