Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 30 november 2002

Theo Knobben, 06-10939051


Aanvulling op persbericht betreffende gewapende overval
02-093737
Enschede, Oostveenweg
Vrijdag 29 november omstreeks 08.30 uur
De auto waarin de overvallers zijn weggereden was niet zoals eerder door getuigen vermeld een Opel Vectra, doch een Nissan Primera. Deze auto had kort na de overval bij een foutieve inhaalmanoeuvre een aanrijding met een andere auto op de Oostveenweg en reed daarbij door.De auto werd later uitgebrand aangetroffen op de Heutinkstraat te Enschede. De auto bleek te zijn voorzien van valse kentekenplaten.De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Meerdere autokraken in Overdinkel
Diverse
Overdinkel
Nacht do 28/11 op vr 29/11
In de nacht van donderdag op vrijdag hebben zich op meerde plaatsen in Overdinkel autokraken voorgedaan. Tot nu toe is van 18 gevallen aangifte gedaan.In vrijwel alle gevallen werd het portierslot geforceerd.De buit bestond voornamelijk uit autoradio's en mobiele telefoons.

Verkeersongeval met letsel
02-093667
Fleringen, Ootmarsumseweg/Oldenzaalseweg
Vrijdag, 29-11-2002, 08.00 uur
Een 30 jarige automobilist uit Geesteren verleende komende vanaf de Oldenzaalseweg geen voorrang aan een 57 jarige Ootmarsummer die over de Ootmarsumseweg naderde.Bij de aanrijding die daardoor ontstond werden beide voertuigen zwaar beschadigd. De man uit Geesteren klaagde over hoofd en nekpijn.

Verkeersongeval met letsel
02-093862
Enter, Vonderweg
Vrijdag, 29-11-2002, 10.55 uur
Een 41 jarige man uit Voorschoten, nam met zij Enduro-motor deel aan een door de Enterse Motorclub georganiseerde Endurorit. Op de van het parkoers deel uitmakende Vonderweg (openbare verharde weg) gleed hij nabij een bocht onderuit en botste daardoor tegen de voorzijde van de auto van een hem daar tegemoetkomende 33 jarige automobiliste uit Enter.De motorrijder bekwam door het ongeval o.a. een beenbreuk en werd per ambulance afgevoerd naar het Twenteborgziekenhuis in Almelo. Beide voertuigen werden door de aanrijding zodanig beschadigd dat ze dienden te worden weggesleept. Door verkeersregelend optreden van o.a. leden van de EMC kon de Endurorit normaal doorgang vinden.

Verkeersongeval met letsel
02-093868
Denekamp, Oldenzaalsestr / Burg Hoogklimmerstr
Vrijdag 29-11-2002 13.27
Een over de Oldenzaalsestraat, uit de richting Oldenzaal naderende 21 jarige automobilist uit Denekamp, sloeg op de kruising linksaf om de Burg Hoogklimmerstraat op te rijden.Hierbij zag hij een uit tegenovergestelde richting naderende 50 jarige motorrijder uit Denekamp over het hoofd, die vrijwel frontaal tegen de afslaande auto botste.Bij de aanrijding raakten beide voertuigen zwaar beschadigd en raakte de motorrijder gewond. Hij werd met vermoedelijk twee gebroken armen per notartzwagen overgebracht naar het ziekenhuis in Nordhorn.Aangezien de automobilist militair is, werd de behandeling van het ongeval overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Autokraker aangehouden
02-093873
Enschede, Varviksingel
Vrijdag 29-11-2002, 14.05 uur
Werd door een 49 jarige Enschedeer de politie gebeld dat hij zojuist had gezien dat een man een auto had opengebroken op de Varviksingel, daar iets uit had weggenomen en in zijn binnenzak gestoken.Ter plaatse gestuurde agenten troffen even later, op aanwijzing van de getuige de verdachte man, een 25 jarige Enschedeer aan op de Rietmolenstraat. De man werd ter plaatse aangehouden, waarbij in zijn binnenzak een stuk trottoirtegel werd aangetroffen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij de auto-inbraak bekende. Hij werd daarna in verzekering gesteld.

Autobestuurder onder invloed
02-094027
Losser, Kloppenstraat
Vrijdag 29-11-2002
Zagen surveillerende agenten een hen bekende 55-jarige Lossenaar rijden. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij werd onderworpen aan een Ademtest. Hierbij was het resultaat 640 ug/l. Het rijbewijs van de betrokkene werd ingetrokken en hij ging naar huis met een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen.

Rijden onder invloed
02-094213
Almelo, Bartelshoek
Zaterdag 30-11-2002 04.15 uur
Zagen surveillerende agenten een 39 jarige Almeloër op zodanige wijze autorijden dat dat hun aandacht trok.Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn.De man ging mee naar het bureau, waar een ademtest een uitslag van 410 ug/l opleverde. De man ging weer naar huis met een geldboete.

Aantreffen hennepkwekerij
02-093634
Almelo, Herengracht
Vrijdag 29-11-2002, 04.30 uur
Surveillerende agenten roken op het Kerkplein een sterke weedlucht en gingen verder op onderzoek. Afgaande op de steeds sterker wordende geur, kwamen zij aan de achterzijde van woningen aan de Herengracht. Daar hoorden zij gestommel en zagen vervolgens een man uit de achterdeur komen. De man had een sterke weedlucht om zich heen hangen, tuinaarde op zijn kleding en een schaar in zijn achterzak. Tevens droeg de man werkhandschoenen. De man werd staande gehouden en vervolgens werd met zijn toestemming in de woningen aldaar gekeken. In de ene woning, welke van een vriend van de verdachte zou zijn, werden vier vuilniszakken met pasgeoogste hennep aangetroffen en op de eerste verdieping een hennepplantage, waarvan de planten pas waren afgeknipt.In het naastgelegen pand, de woning van de verdachte werd op de verdieping een pas aangelegde voor gebruik gereed zijnde plantage aangetroffen, waarin nog geplant moest worden.Beide kwekerijen werden opgerold. De verdachte en een andere in de woning aangetroffen slapende man werden aangehouden en op het politie bureau ingesloten. Het betrof hier een 32 jarige Almeloër en een 30 jarige man uit Wierden.

Hennepkwekerij opgerold
02-093952
Rijssen, Nijverheidsstraat
29-11-2002, 15.50 uur
Door ambtenaren die in opdracht van de gemeente Rijssen een bedrijfscontrole uitvoerden, werd in een loods van een bedrijf aan de Nijverheidsstraat een hennepkwekerij aangetroffen.Door de ter plaatse gekomen politie werd een hennepkwekerij van ongeveer 200 planten opgerold. Een 35 jarige Rijssenaar, werd aangehouden en bekende de kwekerij te hebben opgezet. Hij had de betreffende loods in bruikleen van de eigenaar van het bedrijf, die niet op de hoogte waren van de kwekerij.Hij deed afstand van de planten en de apparatuur en ging naar huis met een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen.

Geheime zender uit de lucht
02-093768
Losser, Broekhoekweg
Vrijdag 29-11-2002, 10.55 uur
Werd door de radiocontroledienst in samenwerking met de politie de geheime zender 'YOSHI FM' uit de lucht gehaald.De zender bevond zich in een oude caravan achter op een bedrijfsterrein aan de Broekhoekweg en de antenne was gemonteerd op een landbouwtrekker.Op dat moment waren een tiental jongeren aanwezig en werden de knoppen bediend door een 14 jarige jongeman uit Enschede.