Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhouding na ruzie
ZEEWOLDE Op een camping aan de Slingerweg zijn vrijdagnacht twee verdachten van 21 en 24 jaar uit Middenmeer aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij in een groep van ongeveer twaalf jongeren, waarbij een van hen, een 22-jarige jongen uit Assendelft, gewond raakte. Toen de politie ter plaatse kwam, konden de beide verdachten worden aangehouden op aanwijzing van getuigen en zijn ze meegenomen naar het bureau voor verhoor. De 22-jarige is met borstletsel overgebracht per GGD-ambulance naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

BIDDINGHUIZEN In zijn woning aan de Alikruikweg is vrijdagavond een 29-jarige man uit Biddinghuizen aangehouden nadat hij bij een ruzie in een horecagelegenheid eerder die avond een 34-jarige plaatsgenoot had verwond. De mannen raakten door nog onbekende reden slaags. Na de vechtpartij vertrok de 29-jarige naar een andere horecagelegenheid en vervolgens naar huis, waar hij is aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding winkeldief
ALMERE Na een melding van een winkeldiefstal is vrijdagmiddag een 22-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden in een winkel aan de Stationsstraat. De vrouw had bij haar staandehouding een beveiligingsmedewerker vastgegrepen, die door de politie moest worden ontzet. Daarna is de 22-jarige geboeid vervoerd naar het politiebureau, waar bleek dat zij nog een straf open had staan. Zij is in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole
ALMERE Bij een algemene verkeerscontrole aan de Kruierstraat is vrijdagmorgen een auto in beslag genomen. De 28-jarige bestuurder droeg geen gordel en kon geen geldig rijbewijs tonen. Hij was evenmin verzekerd. Voor alle drie de feiten kreeg hij een proces verbaal. Hij kan zijn auto pas weer ophalen als alle papieren in orde zijn. Bij de korte controle, van 10.30 tot 11.45 uur, zijn 15 auto`s gecontroleerd en werden vijf verbalen uitgedeeld, met name voor het niet dragen van een gordel.

Easy Rider
ALMERE Tijdens een brom- en snorfietscontrole aan de A. Boekenweg zijn vrijdagmiddag 16 voertuigen gecontroleerd en acht bekeuringen uitgedeeld. Vijf van de acht hadden een te hoog vermogen. Twee bestuurders konden geen verzekeringsbewijs tonen en een droeg er geen helm.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Op de Buizerdweg is vrijdagavond een gezin uit Lelystad gewond geraakt bij een aanrijding. De 38-jarige bestuurder van de auto reed op de Buizerdweg vanaf de Larserdreef richting Knardijk. Hij zag daarbij de betonnen wegafzetting aan de rechterkant over het hoofd en raakte ze met de wielen, waardoor hij naar de linker weghelft geslingerd werd. Daarna kwam hij frontaal in botsing met een tegenligger, een 27-jarige automobilist uit Lelystad. Zowel de 38-jarige als zijn vrouw en zijn 4-jarig dochtertje raakten gewond. Geen van drieën droeg een gordel. De drie slachtoffers zijn per GGD-ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis en mochten een paar uur later weer naar huis. De 27-jarige bleef ongedeerd.

EMMELOORD Bij een botsing tussen een 49-jarige fietser uit Emmeloord en een 32-jarige automobilist uit dezelfde plaats is vrijdagavond de fietser gewond geraakt. De automobilist reed op de Europalaan en wilde bij de kruising met de Scandinavielaan linksaf rijden. Daarbij kwam hij door nog onbekende oorzaak in botsing met de fietser, die op de kruising reed. De 49-jarige is met arm- en rompletsel per GGD-ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Sneek.

ZEEWOLDE Drie voertuigen zijn vrijdagmorgen betrokken geraakt bij een aanrijding op de Gooiseweg. Een 22-jarige automobiliste uit Biddinhuizen raakte daarbij gewond. Zij is met beenletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Volgens de betrokkenen stond een 55-jarige automobilist uit Epe stil op de rechterrijstrook voor de verkeerslichten op de Gooiseweg richting Trekkersveld. Achter hem stopte een 49-jarige automobilist uit Emmeloord. De 22-jarige wilde dezelfde richting op, maar kon niet op tijd remmen en botste tegen de 49-jarige, die op zijn beurt weer op zijn voorganger botste. De Emmloorder en de man uit Epe bleven ongedeerd.

Rijden onder invloed
BIDDINGHUIZEN Een 19-jarige bromfietser uit Dronten is vrijdagnacht aangehouden aan het Gangboord voor rijden onder invloed. De jongen reed met een passagier achterop en werd staande gehouden bij een controle. Daarbij bleek dat hij onder invloed verkeerde. Hij had een promillage van 1.8 en is overgebracht naar het bureau. Proces verbaal wordt opgemaakt na verhoor.

URK Op de Urkerweg is vrijdagnacht een 21-jarige bromfietser uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed zonder helm, maar negeerde het stopteken van de politie, die hem vervolgens toch aanhield. Bij de blaastest kwam hij boven het toegestane promillage, waarna hij is overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een boete voor rijden zonder helm, een illegale uitlaat en het ontbreken van gele platen. Zijn bromfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Proces verbaal voor rijden onder invloed wordt opgemaakt.

ALMERE Bij een alcoholcontrole zijn vrijdagavond twee Almeerse automobilisten van 36 en 46 jaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Beiden reden over het Westeinde en hadden bij de controle een promillage hoger dan toegestaan. De 46-jarige had 0.65 promille, de 36-jarige 0.85 promille. Ze zijn heengezonden met een boete.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
LELYSTAD Omdat een 33-jarige automobilist uit Amsterdam zaterdagochtend zonder verlichting in de mist over de Houtribweg reed, is hij aangehouden door surveillerende politie. Vlak voor zijn staandehouding reed hij de A6 op en deed daar vervolgens wel zijn lichten aan. Om hem te controleren, gaven de agenten hem het teken om te volgen, maar hij stopte op de vluchtstrook. Bij controle bleek dat hij onder invloed verkeerde: hij had een promillage van 1.55. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ALMERE Wegens zijn opvallende rijgedrag is een 44-jarige automobilist uit Almere vrijdagavond aangehouden op de Gooimeerdijk. De man reed herhaaldelijk over het midden van de weg en bleek bij controle onder invloed te verkeren. Zijn promillage was 1.5. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ALMERE Een 45-jarige Almeerder is vrijdagavond aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was met zijn auto in een greppel langs de Zilverstrandweg gereden en bleek onder invloed te verkeren; hij had een promillage van 1.45. Zijn rijbewijs is ingevorderd, zijn auto is afgesleept.

ALMERE Omdat een 34-jarige automobilist uit Almere op de busbaan bij het stationsplein reed en vervolgens met hoge snelheid wegreed, is hij zaterdagochtend staandegehouden op de Regisseurstraat. In eerste instantie werd hij bekeurd voor het rijden op de busbaan, maar toen bleek dat hij onder invloed verkeerde, is hij meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1.45. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.