Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen

Tegen boom

MAARSSEN - Een bus met vier inzittende is vrijdagavond omstreeks half twaalf op de Straatweg met lichte snelheid tegen een boom gereden als gevolg van onwelwording van de buschauffeur.

De bus was op weg naar Utrecht toen de buschauffeur onwel werd en daardoor met de rechterzijde een boom schampte en vervolgens met de voorzijde van de bus tot stilstand kwam tegen een andere boom. De passagiers bleven ongedeerd. De buschauffeur een 47-jarige man uit Amsterdam is voor nader onderzoek door de ambulancedienst overgebracht naar het ziekenhuis. Een takelbedrijf heeft de bus weggesleept.

Aansteken vuurwerk bestraft

EVERDINGEN - Een 21-jarige jongen uit Everdingen is vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op de Graaf Florisweg aangehouden wegens het afsteken van zwaar vuurwerk.

Eerder op de avond kreeg de politie een melding binnen van overlast van vuurwerk. Daarop is de politie ter plaatse gegaan en heeft zij in de omgeving gesurveilleerd. Tijdens deze surveillance hoorden politiemensen een enorme knal en een luchtdruk trilling. De knal was zo zwaar dat ruiten trilden en een autoalarm spontaan aansloeg. De politie zag op het moment van de knal een witte personenauto wegrijden en is op zoek gegaan. De auto werd met de verdachte aangetroffen op de Graaf Florisweg. In de auto werd nog meer vuurwerk aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De herkomst van het vuurwerk wordt verder onderzocht.

Teveel gedronken

BREUKELEN De actieweek Veilig door de week werd vrijdagavond afgesloten door op verschillende plaatsen in het district Rijn & Venen een alcoholcontrole te houden. In totaal werden 445 blaastesten afgenomen. Bij negen bestuurders bleek de blaastest positief. Zij zijn voor vervolgonderzoek meegenomen naar het politiebureau en daar bleek dat zij allemaal teveel hadden gedronken. Alle bestuurders kregen een rijverbod opgelegd en zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Snelheidscontrole

MONTFOORT - Bij een snelheidscontrole op de Provinciale weg N 204 tussen 8.15 en 11.15 uur zijn 59 overtredingen vastgesteld. In totaal passeerden 1332 voertuigen de radar, 59 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/uur, terwijl 80 km/uur is toegestaan.