Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-11-2002 Persberichten district Heuvelrug, 13.00 uur

Verdachte schietincident aangehouden

VEENENDAAL Het arrestatieteam van de politie heeft op vrijdagavond rond 21.00 uur een 47-jarige man uit Veenendaal aangehouden. Een 18-jarige Veenendaler meldde zich bij het politiebureau dat hij op de Dr. Colijnstraat zou zijn beschoten door de 47-jarige man. Hij verklaarde met de man ruzie te hebben gekregen op straat. De 47-jarige man zou daarop een vuurwapen hebben getrokken en tot twee maal toe hebben geschoten op de 18-jarige man en zijn vrienden. Zij vluchtten weg in een auto en meldden zich vervolgens bij de politie.

Op verzoek van de politie werd het arrestatieteam ingeschakeld die vervolgens de aanhouding van de man verrichtte. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Er is geen vuurwapen bij de man aangetroffen.

Surveillance bij hangplek

WIJK BIJ DUURSTEDE Surveillerende agenten troffen bij een speeltuin op de Rosmolen een groepje jongeren. Bij de groep jongens en meisjes in de leeftijd van 13 tot 15 jaar stond een krat bier. De jongeren verklaarden dat het krat niet van hen was en dit bleek ook niet op grond van bewijs aan te tonen. Daarop hebben de agenten het krat bier meegenomen en als gevonden voorwerp geplaatst in bureau Wijk bij Duurstede.

Vervolgens liet de politie de jongeren de aanwezige rommel in het speeltuintje opruimen en werden zij weggestuurd met de mededeling dat zij hier niet meer mogen komen.

Snelheidscontroles

RENSWOUDE In Renswoude heeft de politie op vrijdag twee snelheidscontroles gehouden. Op de Barneveldsestraat werden van 07.50 09.15 uur in totaal 400 voertuigen gemeten op snelheid. Hiervan reden 25 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.
Van 13.30 14.30 uur werden op de Utrechtseweg snelheidscontroles gehouden. Hier werden 466 voertuigen gecontroleerd en reden 4 bestuurders te hard. Hoogste snelheid was hier 103 km/u waar eveneens 80 km/u maximaal is toegestaan.

Rijden onder invloed

LANGBROEK Surveillerende agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.30 uur op de Langbroekerdijk een 20-jarige man uit Langbroek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 1,7 promille alcohol te hebben gereden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij heeft een dagvaarding ontvangen om zich voor de rechter te verantwoorden.

Senioren en veiligheid
LEERSUM Een preventiespecialist van de politie en de wijkagent hebben op donderdagmiddag in Leersum een bijeenkomst bijgewoond van de PCOB om meer te vertellen over senioren en veiligheid. De aanwezigen werden getraind op zelfredzaamheid en de oudere aanwezigen kregen veel tips om eventuele gevaren in en rondom de woning de onderkennen en te voorkomen.