Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-11-2002 Persberichten politie Limburg -Zuid
Zaterdag 30 november 2002

Heerlen Aanhoudingen ter zake harddrugs

Op vrijdagavond omstreeks 21.30 uur werd in de Dr. Poelsstraat in Heerlen een 50 jarige automobilist uit Zwaag gecontroleerd omdat hij in verboden rijrichting reed. Bij de controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Bij een onderzoek in het voertuig van de man werden twee pakketten met een totaal gewicht van 2,7 kilogram cocaïne aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het hoofdbureau waar hij werd ingesloten. De cocaïne is in beslag genomen.

Omstreeks 17.30 uur vrijdagnamiddag werd een 28 jarige inwoner van Geleen op de Spoorsingel in Heerlen aangehouden. Door agenten werd gezien dat de man aan het dealen was. Hierop werd hij gecontroleerd. In zijn kleding werden 19 bolletjes heroïne aangetroffen. De verdachte werd ingesloten en de drugs werden in beslag genomen.

Hulsberg Inbraak

Op vrijdagavond, omstreeks 18.30 uur werd ontdekt dat er ingebroken was in een woning gelegen aan de Wijnandsraderweg in Hulsberg. Men verschafte zich toegang na het forceren van een raam aan de achterzijde. Gestolen werden een geldbedrag, een laptop en een digitale camera.

Nuth Aanrijding met letsel

Op vrijdagavond omstreeks 20.40 uur vond er in de Pastorijstraat in Nuth een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. Een automobiliste uit Nuth zag toen zij de Reukenderweg indraaide een haar tegemoetkomende bromfiets over het hoofd met als gevolg dat de bromfiets frontaal op de auto botste. De bestuurder en de bijrijder van de bromfiets, beiden 17 jaar oud en afkomstig uit Simpelveld, werden met schaafwonden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bromscooter raakte totaal vernield.

Heerlen Openlijke geweldpleging tegen goederen

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 1.15 uur, stopte op de Navolaan een 41 jarige taxichauffeur om zijn passagier te laten uitstappen. Vlak na het stoppen reed een bromfiets met daarop twee personen tegen de spiegel van de taxi. Toen de inmiddels uitgestapte chauffeur zich hierover opwond remde het tweetal abrupt, stapten af en kwamen op de taxichauffeur af. Een van de verdachten pakte de passagier, die de zaak wilde sussen, vast en de andere verdachte sloeg met een zwaar kettingslot de voorruit van de taxi aan diggelen. Hierop verdween het tweetal.

Heerlen Aanhouding

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 3.15 uur werd een 32 jarige inwoner van Heerlen in de Akerstraat aangehouden. De man die behoorlijk gedronken had gooide zich voor op een rijdende patrouilleauto. Hierbij brak het zg. stoptransparant af. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. Van de reparatie van de politieauto krijgt hij de rekening.

Kerkrade Aanhouding

Op vrijdagavond, omstreeks 22.15 uur werd in de Valkenhuizerlaan in Kerkrade een 30 jarige inwoner van Heerlen aangehouden. De man schold politieagenten uit die met de begeleiding van Rodasupporters belast waren. Bij zijn aanhouding sloeg de verdachte met een gebalde vuist naar een agent die de slag ontwijken kon. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Mechelen Rijden onder invloed

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 3.00 uur, negeerde een automobilist uit Mechelen in de Hoofdstraat in Mechelen een stopteken van de politie. Hierop werd de man gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.9 0/00, bijna viermaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vaals Inbraak

Op vrijdagmiddag werd ingebroken in een woning gelegen in de Gemmenicherweg in Vaals. Men verschafte zich toegang na het forceren van een raam. Vrijwel de hele woning werd doorzocht. Gestolen werden geld en sieraden.

Maastricht Aanhoudingen

Op vrijdagavond, omstreeks 23.00 uur werd een 31 jarige inwoner van Maastricht aangehouden in de Platielstraat. De man gedroeg zich lastig en toen hij in de zaak braakte werd hij naar buiten gewerkt. Hij bleef zich voor de zaak misdragen waarna hij door de politie werd aangehouden en ter ontnuchtering werd ingesloten.

Een 23 jarige inwoner van Maastricht werd op het Amorsplein aangehouden. De man vernielde uit baldadigheid een ruit. Hierbij liep de verdachte flinke snijwonden aan zijn hand op. De man werd eerst naar de Eerste hulp gebracht voor het behandelen van de wonden.

Maastricht Brandstichting

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 1.20 uur werd brand gesticht in de hal van een flat aan de Musketruwe. Er ontstond een fikse rookontwikkeling. Door de brandweer werd geblust. Het bleek dat een in de hal gestalde bromfiets in brand was gestoken. Ten gevolge van de brand ontstond fikse schade aan leidingen en tegels in de hal. Het hele trappenhuis liep roetschade op. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Maastricht Nepwapens

Op vrijdagavond omstreeks 20.30 uur werden op de Grubbe in Maastricht twee knapen van beiden 14 jaar aangehouden. Het tweetal was aan schieten met luchtdrukpistolen. De in België gekochte neppistolen zijn niet van echt te onderscheiden en vallen in Nederland onder de Wet Wapens en Munitie. Tegen het tweetal werd proces verbaal opgemaakt en de wapens zijn in beslag genomen.

Maastricht Vals geld

Op vrijdagavond, omstreeks 22.00 uur werden bij een tankstation aan de Dr. Schaepmanstraat in Maastricht een 19 jarige inwoner van Meerssen aangehouden. De man trachtte goederen te betalen met een vals 50-biljet. Aan een 20 jarige man die bij hem was had hij nog eens 2 valse biljetten gegeven. Het tweetal werd overgebracht naar het hoofdbureau waar de 19 jarige voor verder onderzoek werd ingesloten en de 20 jarige als getuige werd verhoord.

De biljetten zijn in beslag genomen.

Maastricht Alcohol en verkeer

Op de hoek Hondstraat/Bredestraat stond omstreeks middernacht een voertuig hinderlijk geparkeerd. Tijdens het uitschrijven van de bon kwam de eigenaar waarna het voertuig een stukje verplaatst kon worden. De eigenaar kreeg naast de bekeuring ook nog de waarschuwing om niet te gaan autorijden vanwege het feit dat hij naar alcohol rook. De bestuurder, een 31 jarige Maastrichtenaar, verklaarde dat hij op zijn echtgenote zou wachten die de auto zou gaan besturen. Omdat de agenten argwaan kregen werd postgevat op de hoek Vrijthof/Platielstraat. Na nog geen twee minuten te hebben gewacht kwam het betrokken voertuig voorbij gereden. Bij het zien van de politieauto ging de verdachte er als een haas vandoor. Met hoge snelheid ging het in de richting van de Papenstraat waar de bestuurder zijn lichten doofde om ongezien het St. Servaasklooster op te rijden. Op het Henric van Veldekeplein reed de bestuurder zich klem. De man had een promillage van 0.7 o/oo. Een aantal bekeuringen rijker mocht hij het bureau verlaten.

Susteren Inbraak

Op vrijdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Heidestraat in Susteren. Men verschafte toegang na het forceren van een raam. Gestolen werden geld, schriftelijke bescheiden en bankpassen.

Geleen Openlijke geweldpleging

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 3.00 uur, werd een vechtpartij gemeld op de Markt in Geleen. Bij aankomst werden enkele slachtoffers van een vechtpartij aangetroffen. Een 18 jarige vrouw uit Geleen bleek een gekneusde kaak te hebben en een inwoner van Stein had een snee in zijn gezicht. Het tweetal dat deel uitmaakte van een groep had onenigheid met een aantal mannen gekregen. De politie onderzoekt de juiste toedracht.

Geleen Inbraak in woning

In een woning gelegen in de Dommelstraat in Geleen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Men verschafte zich toegang na het forceren van een raam. De hele woning werd overhoop gehaald. Er werd voornamelijk kleding gestolen.