Gemeente Heerlen

Drugspand Wannerplein gesloten

Op last van burgemeester Sakkers is vrijdagmiddag een drugspand gesloten aan het Wannerplein voor een periode van 12 maanden. De sluiting is gebaseerd op artikel 174a van de Gemeentewet.

Op last van de burgemeester is op vrijdag 29 november 2002 een drugspand aan het Wannerplein gesloten. Zowel bij het Meldpunt Drugs- en Tippeloverlast als bij de politie waren in de afgelopen maanden veel klachten binnengekomen als gevolg van drugsgebruik en drugshandel in en vanuit de woning.
De klachten hadden ondermeer betrekking op aanhoudende overlast als gevolg van de enorme toeloop van verslaafden, geschreeuw van en naar de woning, ruzies, vechtpartijen in de woning, trappenhuis en buiten op straat, dichtslaande deuren, stankoverlast, geluidsoverlast, vervuiling door verslaafden in het trappenhuis, gang en lift, prostitutie-activiteiten, verkeerd aanbellen etc Ondanks een formele schriftelijke waarschuwing van de burgemeester aan de overlastveroorzakers om onmiddellijk een einde te maken aan de overlast bleven de klachten binnenkomen. Enkele weken na de waarschuwing werden twee personen door de politie en marechaussee aangehouden. Beide personen waren in het bezit van verdovende middelen die ze in het bewuste pand gekocht hadden.Op grond van deze zaken besloot de burgemeester, in samenwerking met de politie, daadwerkelijk tot sluiting over te gaan.

Gemeente Heerlen, 30 november 2002
Afdeling Communicatie
Doyna Genet , tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl