Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-11-2002 Persberichten district Binnensticht, 13.30 uur

Rijden onder invloed

ZEIST De politie heeft op vrijdagavond tijdens een verkeerscontrole op de Weeshuislaan een 22-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 0, 8 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. De man heeft een dagvaarding ontvangen.

Fietser gewond door afvallende lading

BILTHOVEN Op de Jupiterlaan is een man uit Bilthoven gewond geraakt door afgevallen lading van een vrachtauto. Het slachtoffer fietste over de laan terwijl in tegenovergestelde richting een 33-jarige bestuurder van de vrachtwagen aan kwam rijden. Bij het passeren viel een metalen lat van de vrachtwagen en raakte het hoofd van de fietser. Deze kwam ten val.

Alerte bouwvakkers zagen het ongeval gebeuren. Omdat de vrachtwagenchauffeur van het ongeval niets gemerkt had en doorreed, gingen zij achter de bestuurder aan om hem te waarschuwen. De chauffeur meldde zich daarop meteen bij het ongeval. Hij verklaarde aan de politie dat hij de metalen lat niet had vastgezet, maar los had neergelegd en vervolgens was gaan rijden.

Het slachtoffer (leeftijd onbekend) is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht vervoerd. De Regionale Verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan bij de plaats van het ongeval.

Snelheidscontrole

MAARTENSDIJK De politie heeft op vrijdagmiddag op de Tolakkerweg een snelheidscontrole gehouden tussen 13.00 15.00 uur. In totaal werden 1001 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 93 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft vrijdagochtend op de Oude Arnhemseweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden 50 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. Een 22-jarige bestuurder uit Zeist moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij de radar passeerde met een gecorrigeerde snelheid van 105 km/u. Verder werden er bekeuringen geschreven voor fietsverlichting (5x), autoverlichting (1x) en het niet dragen van de gordel (2x).