Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-11-2002 Persberichten district lekstroom, 13.00 uur

Autokraker aangehouden

VIANEN - Op vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie een 34-jarige man uit Maarssen aangehouden die eerder die middag een autokraak had gepleegd op de parkeerplaats bij een wegrestaurant aan de Prins Bernhardstraat.

Een politieman in burger vond dat de man opvallend gedrag vertoonde en schakelde collegas in. Toen de verdachte de collegas in een politieauto het parkeerterrein op zag rijden, reed hij met een snelheid van 190/200 km/uur de A2 op richting Oudenrijn. Net voor Oudenrijn kon de politie de bestuurder aanhouden. In de auto werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen, waaronder laptops en computeronderdelen. De man is voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Verdachten vechtpartij aangehouden

IJSSELSTEIN - Een 43-jarige man uit Nieuwegein is vrijdagnacht omstreeks 02.50 uur gewond geraakt tijdens een vechtpartij. Een getuige had gezien hoe het slachtoffer door twee mannen was geslagen en geschopt.

De verdachten - een 22-jarige en 21-jarige man, beide uit IJsselstein konden op aanwijzing van de getuige op de Voorstraat worden aangehouden. Het slachtoffer wilde met de taxi naar huis, maar werd op weg naar de taxi onwel. De man is met de ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau en worden daar ondervraagd. Over de aanleiding van de vechtpartij is nog niets bekend.

Winkeldievegge aangehouden

NIEUWEGEIN - Een 36-jarige vrouw uit Nieuwegein is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte was zonder te betalen met een aantal levensmiddelen een supermarkt aan de Rapenburgerschans uitgelopen. Buiten kon de vrouw door de politie worden aangehouden. Omdat de vrouw na haar aanhouding de goederen alsnog heeft betaald en het ook de eerste keer was dat de vrouw winkeldiefstal pleegde, kon zij zonder proces-verbaal het politiebureau verlaten.

Verkeerscontroles

IJSSELSTEIN - Bij een snelheidscontrole met de Lasergun op de Noord IJsseldijk vrijdagmiddag tussen 15.45 en 16.30 uur zijn vijf bestuurders bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur.