Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 30 november 2002

* 'HORECARE' AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

In het centrum van Rotterdam heeft personeel van de wijkpolitie van het district Centrum, samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf en Spoorwegpolitie, vrijdagavond en -nacht, toezicht gehouden in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. In totaal werden 5 mensen aangehouden onder andere voor het bezit van XTC-pillen en onder invloed van alcohol achter het stuur. De politie moest een paar keer optreden om onenigheden in de kiem te smoren. Zeven mensen kregen een bekeuring voor wildplassen, 80 automobilisten kregen een verbaal voor verkeerd parkeren en 13 verkeersdeelnemers voor andere overtredingen. Tevens werd er een oproeping uitgeschreven voor bedelen. Er werden 20 XTC-pillen in beslag genomen, die waren gevonden in een horecagelegenheid door medewerkers van het bedrijf.


* TWAALF VERDACHTEN BIJ POLITIEACTIES WETSKRUISKADE EN OMGEVING

Personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft vrijdagmiddag en -avond acties gehouden in het kader van 'KEEP ON CLEANING'. Dit ter bestrijding van overlast, de acties waren met name gericht op straatdealers en werden uitgevoerd in samenwerking met de Flying Squad en met ondersteuning van cameratoezicht.
In totaal werden twaalf mensen aangehouden voor dealen en openlijk gebruik. Twee verdachten zijn overgegeven aan de Vreemdelingenpolitie. Verder kregen drie mensen een verblijfontzegging en tien een oproeping voor overtreding van de Algemeen Plaatselijkke Verordening. Er werden 26 eenheden verdovende middelen in beslag genomen. Een groep van vijftien jongeren werd van de West-Kruiskade verwijderd in verband met de overlast die ze veroorzaakte.


* DEALER AANGEHOUDEN BIJ BESTRIJDING OVERLAST

De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft vrijdagavond op de Slaghekstraat een dealer aangehouden. De aanhouding vond plaats in het kader van een actie BESTRIJDING OVERLAST. Politiemensen traceerden de verdachte op het Slaghekplein, waar hij vlakbij een coffeeshop aan het dealen was. De 20-jarige Rotterdammer werd aangehouden, hij had 32 bolletjes cocaïne en 5 blokjes hasjiesj bij zich. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en hij krijgt een verblijfsontzegging. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.


* VIDEOTHEEK OVERVALLEN
Vrijdagavond vond er een gewapende overval plaats op een videotheek aan de Slaghaam. Omstreeks kwart voor zeven stapte een jongeman met een zwarte sjaal voor zijn gezicht de zaak binnen. Hij dwong een medewerker, onder bedreiging van een mes, om de kassa te openen en geld af te geven. Met een nog onbekend geldbedrag verliet hij de zaak en verdween op een fiets in de richting van de Schakelweg. Tijdens de overval waren er geen klanten in de zaak.


* ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING
Op de kruising Gooilandsingel - Carnissesingel vond vrijdagavond een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij een 24-jarige bromfietser uit Spijkenisse ernstig letsel opliep. Het ongeluk gebeurde om even na half tien. De bromfietser reed over het fietspad langs de Carnissesingel in de richting van de Goereesestraat. Een 20-jarige automobilist uit Rotterdam reed op de Gooilandsingel in de richting van de Zuiderparkweg. Op de oversteekplaats voor fietsers en bromfietsers op de kruising Gooilandsingel - Carnissesingel werd de bromfietser aangereden door de automobilist. Het slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Een onderzoek naar de juiste toedracht wordt ingesteld.


* GROTE ALCOHOLCONTROLE
De politie van het district De Noordhoek, wijkpolitie bureau Walenburgerweg, heeft vrijdamiddag en -avond een grote alcoholcontrole gehouden op de Daltonweg. Dit gebeurde onder andere in samenwerking met het bureau Verkeershandhaving, bureau Taxizaken, Douane, Parketpolitie en 3-VO in verband met de 'BOB-actie'.
In totaal werden er 1760 blaastesten afgelegd en kregen drie verkeersdeelnemers een proces-verbaal omdat ze teveel alcohol hadden gebruikt. Er werden 13 taxi's gecontroleerd, waarbij 4 overtredingen werden geconstateerd. De Douane constateerde 3 overtredingen in het kader van de BPM. Bij de actie waren een officier van justitie en een parketsecretaris aanwezig, de verdachten kregen een dagvaarding in persoon uitgereikt.

Avonduitgave vrijdag 29 november 2002

* MAN VALT DOOR LICHTKOEPEL
Vrijdagmorgen omstreeks zeven uur raakte op de Westersingel een 21-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij door een lichtkoepel was gevallen. Het slachtoffer bevond zich, met een aantal vrienden, op het dakterras, toen de man plotseling door de lichtkoepel, waarop hij zat, viel en terecht kwam in het trappenhuis. De brandweer moest met een ladder de Rotterdammer uit zijn benarde situatie halen. Door GGD-personeel werd hij, met nekklachten, vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* STRAATROOF
Vrijdagmiddag omstreeks één uur werd op het Aesopusviaduct een 35-jarige vrouw uit Rotterdam door twee onbekende mannen beroofd van haar tas. De vrouw liep op de weg, toen het tweetal op een scooter haar passeerde. Hierbij werd de tas uit de handen van het slachtoffer gerukt. Met de tas, waarin onder meer een paspoort en 600 euro zat, reed het tweetal in onbekende richting weg.


* AUTOGORDELCONTROLE
Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagmiddag op de Kilweg een autogordelcontrole. Tussen twee en vier uur werden 24 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel.