Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-11-2002 Persbericht van zaterdag 30 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Controle verlichting
Vrijdagavond zijn bij een verlichtingscontrole op de Frederiklaan, 10 personen bekeurd wegens het niet voeren van verlichting op hun fiets.

Eindhoven: Onder Invloed
Gisterenavond om 22.15 uur is op de Petrus Dondersstraat een 25-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. Een politiesurveillance zag de man slingerend over de weg rijden. Bij controle bleek de man onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,95 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Someren: Aanhoudingen na autodiefstal
Op de Rijksweg te Someren is vrijdagavond om 22.41 uur een 24-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Vanmorgen om 01.59 uur is op de Ouden Goorenweg een 21-jarige Poolse man aangehouden. Beiden worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van een personenauto te Nuenen. Een politiesurveillance zag de auto, met hoge snelheid, op de Eikendreef in Helmond rijden. Nadat het kenteken was gecontroleerd bleek dat de auto eerder die dag in Nuenen was gestolen. Er werd een achtervolging ingesteld tot op de Rijksweg onder Someren. Daar stopte de auto en renden er drie personen het veld in. Politieagenten zetten te voet de achtervolging in en konden korte tijd later de eerste verdachte aanhouden. Tijdens hun vlucht gooiden de verdachten een plastic tas met gestolen spullen weg. Bij deze achtervolging moesten, en de verdachte en de achtervolgers diverse malen tot hun middel door het water. Vanmorgen vroeg werd de tweede verdachte ernstig onderkoeld in hetzelfde gebied aangehouden. De man had zich in het water proberen schuil te houden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten. De tas met gestolen spullen en de weggenomen auto zijn inbeslag genomen.

Eindhoven: Aanhouding na poging mishandeling
Vrijdagavond om 21.55 uur is op de Charles Roelslaan een 18-jarige inwoner van Hasselt aangehouden. De man was het niet eens met de aanhouding van een voetbalsupporter en liep achter de politieambtenaar aan waarbij hij met een om zijn hand gewikkelde riem de politieambtenaar wilde slaan. Collegas zagen de man uithalen om te slaan en hielden hem net op tijd aan. De verdachte is overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Budel: Inbraak in een woning
In een woning aan de Maarheezerweg is gisteren tussen 18.00 uur en 22.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door het met grof geweld vernielen van de tuindeuren aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn enkele kostuums, sieraden en een karaf weggenomen.

Nuenen: Onder invloed
Op de Spaarpot is vrijdagavond om 22.41 uur een 55-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. Hij had de hele breedte van de weg nodig. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.40 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bakel: Aanhoudingen na drugsbezit
Twee verdachten zijn vrijdagavond om 23.45 uur op de Willemstraat aangehouden. De verdachten, een 19-jarige Helmonder en een 17-jarige inwoner van Bakel, bleken bij controle in het bezit te zijn van harddrugs. De 19-jarige verdachte was in het bezit van 3 XTC pillen, XTC poeder, amfetamine en 1.3 gram coke, de 17-jarige verdachte was in het bezit van enkele grammen weed, 26 XTC pillen en 3 strijkers. Zij zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen en de ouders zijn gewaarschuwd.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Vrijdag tussen 16.30 uur en 24.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Bakkerstraat. Men kwam binnen door middel van verbreking van de voordeur van de woning. Uit de woning zijn sieraden weggenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Schootsestraat is vanmorgen om 01.38 uur een 48-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,30 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Een 31-jarige Eindhovenaar is vanmorgen om 01.38uur op de Stratumsedijk aangehouden. De man was kort ervoor betrokken bij een vechtpartij met een 40-jarige inwoner van Eindhoven waarbij hij het slachtoffer ernstig had mishandeld door hem met een kapot bierglas in het gezicht te steken. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na vechtpartij
Vanmorgen om 03.40 uur zijn op de Fellenoord een 23 en een 19-jarige man uit Weert aangehouden. Omstreeks dezelfde tijd zijn op de Raiffeisenstraat drie mannelijke verdachten van 14, 15, 17 jaar oud en een vrouwelijke verdachte van 41 jaar oud aangehouden. Zij worden allen verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij die kort ervoor plaats had. De vrouwelijk verdachte viel hierbij een politieagente aan en verwonde haar. Na verhoor is alleen de 41-jarige verdachte voor onderzoek ingesloten. De anderen zijn voorzien van een proces-verbaal heengezonden.

Oostelbeers: Inbraak in een bedrijf
Vanmorgen tussen 01.00 uur en 04.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Steenovenweg. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Uit het bedrijf is een complete kassa weggenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Een 26-jarige automobilist uit Eindhoven is vanmorgen om 04.55 uur op de Raiffeisenstraat betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.90 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhoudingen na bedreigen conducteur Twee inwoners van Weert zijn vanmorgen om 06.20 uur op het Stationsplein aangehouden. De mannen worden ervan verdacht kort ervoor een treinconducteur met de dood te hebben bedreigd. De verdachten bleken niet in het bezit van een geldig plaats bewijs. Toen de conducteur aangaf dat zij bij hem een plaatsbewijs dienden te kopen weigerden zij dit en bedreigden de conducteur met de dood. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.