Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V F R A C T I E
V L A A M S P A R L E M E N T

Brussel, 25 september 2002

Federatie Marokkaanse Democratische organisaties: liever permanente evaluatie


Veeleer dan een eenmalige evaluatiecommissie is Agalev voorstander van een permanente evaluatie van het minderhedenbeleid waarbij alle betrokkenen - overheid, integratiesector en zelforganisaties - gehoord en gekend worden.

Tijdens deze legislatuur is er voor het eerst werk gemaakt van een volwaardig onthaalbeleid. In de commissie Welzijn voeren we één van de volgende weken debat over dat inburgeringsbeleid. Hoorzittingen met alle betrokkenen zijn ingeschreven in de werkzaamheden.

Op voorstel van Mieke Vogels wordt het Strategisch Plan Minderheden geactualiseerd. Alle bevoegdheidsdomeinen (onderwijs, werkgelegenheid....) worden hierin gevat en zetten na evaluatie nieuwe acties uit. Alle betrokkenen maken samen dit plan. Agalev zal voorstellen dit Strategisch Plan ook in het Vlaams parlement te bespreken en te ondersteunen.

Op 30 november organiseert Agalev in het Vlaams parlement een visiedag ter voorbereiding van geactualiseerde standpunten over de etnisch-culturele diversiteit in onze samenleving en hoe we die diversiteit optimaal tot haar recht kunnen laten komen. De FMDO zijn hiermede ook uitgenodigd.

En uiteraard gaat Agalev in op de uitnodiging tot gesprek met de Federatie Marokkaanse Democratische Organisaties (FMDO) over het gevoerde integratiebeleid en over de verantwoordelijkheid van alle betrokken partners: overheid, integratiesector, zelforganisaties, bedrijfsleven enz...

Ria Van Den Heuvel, Vlaams Volksvertegenwoordiger 0477-59 22 54 Meryem Kaçar, Senator

---
Meer informatie:
Agalev fractie, Vlaams Parlement, 1011 Brussel
Tel. 02-552 13 84 Fax 02-552 16 33
e-mail: vl.parlm@agalev.be