Mojo Concerts

Dinsdag 3 december geeft de Italiaanse klassiek-moderne zangeres Filippa Giordano een concert in het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg. Ook buiten haar vaderland geniet Giardano grote populariteit. Van haar debuutalbum met moderne vertolkingen van operastukken, waaraan o.a. Ennio Morricone en Roger Waters (Pink Floyd) hun medewerking verleenden, zijn sinds de release in 2000 wereldwijd al meer dan 500.000 exemplaren verkocht.

Filippa Giordano (1974) groeide op in een familie waarvan veel leden actief waren in de klassieke muziek. Opera werd haar dan ook met de paplepel ingegoten. Daarnaast had ze eveneens grote interesse in popmuziek; Madonna en George Michael behoorden tot haar idolen. Filippa is van mening dat operazangers zich teveel laten beperken door hun rol, en voelt zich meer aangetrokken tot de spontane presentatie van popartiesten. Dit bracht haar ertoe op haar debuutalbum 'Filippa Giordano' aria's van beroemde opera's op hedendaagse wijze te presenteren. Deze aanpak maakte haar in één klap zeer succesvol. In Engeland bereikte het album de tweede plaats in de UK Classical Charts en prompt werd Giordano door Prince Charles uitgenodigd om bij een galadiner op te treden. Daarnaast trad ze o.a. op tijdens de Oscaruitreikingen in Los Angles en de Classical Brit Awards. Ook de Italiaanse filmindustrie pikte het talent Giordano op; ze speelde en zong in verschillende films. Tevens maakte ze opnames voor het "Cinema Italiano"-album - een hommage aan de bekendste Italiaanse filmmuziek - waaraan ook Pavarotti, Sting en Lucio Dalla bijdrages leverden.

Op 'Il Rosso Amore", haar onlangs verschenen tweede album, staan opnieuw een aantal operastukken (uit onder andere 'Madame Butterfly', 'Nabucco' en 'Les Contes d'Hoffmann') in een modern jasje. Daarnaast zijn op deze cd ook nog twaalf originele songs te vinden van verschillende componisten, waaronder David Foster en - opnieuw - Ennio Morricone.

Filippa Giordano
Dinsdag 3 december - aanvang 20.15 uur
Muziekcentrum Vredenburg - Utrecht
Entrée: ¤ 36,- (exclusief servicekosten)

Kaartverkoop door Ticket Service vanaf zaterdag a.s. via https://tickets.lvp.nl/res.php?vn=5047&origin=6, de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-300.1250 (¤ 0,40 p.m), de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.