Politie IJsselland Persberichten politie Zwolle en omgeving
Van dinsdag 3 december 2002
Door/piket: Wim Dierkx

---

Aanhouding autokraker
ZWOLLE - Zondagavond werd op de Gombertstraat een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden voor inbraak in een auto. De verwachting is dat nog een tweede man zal worden aangehouden die hierbij betrokken was. De man is ingesloten. Naar hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

Diefstal tv-scherm uit bedrijf
ZWOLLE In de nacht van zondag op maandag is bij een inbraak bij een bedrijf aan het Molenland een hoeveelheid audio- en video-apparatuur weggenomen. Daarbij werd o.a. een kostbaar plasmascherm meegenomen. Deze spullen hebben een waarde van meerdere tienduizenden euro's.

Overlast dronken man
ZWOLLE Maandagmiddag werd een 47-jarige man uit Zwolle op de Assendorperstraat aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij was onvast ter been en viel personeel en klanten van een supermarkt lastig. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal.

Dagrapport Pers Deventer
van Maandag02-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag03-dec-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Bromfietster gewond na slipppartij
DEVENTER. Een 27-jarige vrouw uit Deventer reed omstreeks 17.45 uur over de Putmanstraat en op de kruising met de Nilantstraat sloeg zij linksaf. Ter plaatse lagen natte bladeren op de rijbaan. Ze kwam hierdoor te slippen met haar snorfiets. Ze klaagde over pijn aan haar linker schouder. Voor onderzoek is zij overgebracht naar het Geertruidenziekenhuis in Deventer.

Automobilist onder invloed
DEVENTER. Een 23-jarige man uit Loenen reed vannacht omstreeks 00.45 uur in een personenauto over de Provinciale weg N344. Bij controle bleek hij alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. De blaasproef gaf een uitslag van 460 ug/l. Hij werd met een rijverbod van 4 uren en een proces-verbaal heengezonden.

Inbraak in bedrijf
DEVENTER. Een 37-jarige vrouw uit Deventer deed aangifte van diefstal in een pand aan de Brinkgreverweg in de afgelopen nacht. Een zijdeur werd opengebroken. Het schadebedrag is nog onbekend.

Brand in container
BATHMEN. Kwam er omstreeks 06.30 uur een melding van een brand aan de Gorsselseweg. Het bleek te gaan om een brand op het terrein van het vuildepot. Op het terrein staat onder andere een container met oud papier. Het papier stond in brand. Brandweer bluste de brand. Oorzaak brand is onbekend gebleven.

Einde dagrapport Pers Deventer

Persinfo Politie IJsselland
District Midden (Vechtdal)
van Maandag 02-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag 03-dec-2002 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

Onder invloed achter het stuur
HARDENBERG Dinsdagochtend even voor 02.00 uur werd een 32-jarige man uit Hardenberg aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 240 ul/g. De man kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

Einde dagrapport Pers Vechtdal

Persinfo Politie IJsselland
District Noord (IJsseldelta)
van Maandag02-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag03-dec-2002 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

Aanrijding op kruising Simondsstraat/Puttenstraat
GENEMUIDEN Een 52-jarige bestuurster van een auto zag maandagmiddag even voor 16.00 uur een andere auto op de kruising van de Maj. Gen. Simondsstraat en de Puttenstraat over het hoofd waardoor een aanrijding volgde. De vrouw uit Genemuiden reed over de Simondsstraat komende uit de richting van de Stuivenbergstraat. Op het kruispunt verleende ze geen voorrang aan een van rechtskomende auto die werd bestuurd door een 44-jarige man uit Genemuiden. De vrouw liep bij de aanrijding twee gekneusde vingers en een gekneusd onderbeen op. Zij is hiervoor behandeld door haar huisarts. Beide auto's moesten worden afgesleept.

Inbraak in restaurant
ZWARTSLUIS In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een restaurant aan de Pottenbakkerstraat in Zwartsluis. Een deur is vernield en gokkasten zijn opengebroken. Verder zijn twee telefoontoestellen weggenomen en een fles drank.

Inbraak in sportcomplex
HASEELT In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een sportcomplex aan de Prinsenstraat in Hasselt. Een deur is vernield. Er werd zover bekend alleen een gordijn weggenomen.

Portemonnee gerold in Oudestraat
KAMPEN Een 51-jarige vrouw uit Zwolle heeft aangifte gedaan van zakkenrollen. Haar portemonnee is op maandag tussen 11.30 en 11.45 uur vermoedelijk uit haar tas weggenomen toen ze liep in de Oudestraat in Kampen.

Kranten in de brand
GENEMUIDEN Maandagavond rond 17.20 uur is door onbekenden een stapel kranten in de brand gestoken op de rondhangplek aan de Stuivebergstraat/Tureluur. De kranten lagen op een tafeltennistafel. De brandweer heeft het brandje geblust.

Melkbus in beslag genomen
KAMPEN Naar aanleiding van meldingen over het schieten met melkbussen op de Noordweg is daar maandagavond rond 20.00 uur gecontroleerd. In eerste instantie werden er geen melkbussen aangetroffen, maar bij controle in een achterbak van een auto van een 21-jarige Kampenaar werd toch een bus aangetroffen. De melkbus was geschikt gemaakt voor onmiddellijk gebruik van het afschieten van carbidgas. De melkbus is in beslag genomen, De man kan op 31 december om 14.00 uur de melkbus afhalen op het bureau.

Thuiswerk
KAMPEN. In de afgelopen week hebben zich diverse mensen gemeld met de vraag hoe te reageren op een advertentie voor thuiswerkers in een weekblad. Er wordt na een eerste contact gevraagd om vijf euro op te sturen naar een postbusnummer in Kampen. Veel mensen vertrouwen dit niet en sturen geen geld. Er zijn echter ook mensen die wel geld gestuurd hebben, deze krijgen vervolgens een handleiding hoe zij geld kunnen verdienen: Het advies is een advertentie te plaatsen en op de zelfde manier proberen mensen geld op te laten sturen voor een simpele handleiding. Er is inmiddels aangifte gedaan van oplichting en mogelijk volgen er nog meer.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Dagrapport team Steenwijk
van Maandag02-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag03-dec-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4968391

Rijbewijs ingevorderd
WANNEPERVEEN. Tijdens surveillance met de videoauto over de Zomerdijk van Meppel richting Zwartsluis viel een 49-jarige automobilist uit De Wijk op vanwege zijn snelheid. Hier reed hij 128 km/uur. Vervolgens ging hij bij de sluis rechtsaf richting Giethoorn. Hier verhoogde hij zijn snelheid tot 148 km/uur waar 80 km/uur was toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Bromfietser in overtreding
ROUVEEN. Omstreeks 18.30 uur zagen politiemensen op de Oude Rijksweg een bromfietser rijden zonder achterlicht. Na staande houding bleek de bestuurder 15 jaar te zijn, hij reed zonder helm en de bromfiets was niet verzekerd. De jongen kreeg voor deze 3 feiten een mini uitgeschreven en kon te voet zijn weg vervolgen.

Radio-cd-speler uit auto ontvreemd
STEENWIJKERWOLD. Een 31-jarige man uit Steenwijkerwold deed aangifte van diefstal uit auto. De diefstal is gepleegd tussen vrijdag 29-11 en maandag 02-12 09.30 uur op de parkeerplaats achter de woning van de man aan de Pastoor Muitemanstraat. Uit de auto heeft men een radio-cd-speler van het merk Kenwood weggenomen.

Radio-cd-speler ontvreemd
STEENWIJKERWOLD. Een 46-jarige man uit Steenwijkerwold deed aangifte van diefstal uit auto. De diefstal is gepleegd tussen vrijdag 29-11 23.00 uur en zaterdag 30-11 05.00 uur op de parkeerplaats voor de woning van de man. Uit de auto/bestelbus heeft men een radio-cd-speler van het merk JVC twv E 400,-- weggenomen.

Diefstal uit school
VOLLENHOVE. In het afgelopen weekeinde werd ingebroken in een school aan de Groenestraat. Aan achterzijde werd een raam geforceerd. In de school werden enkele lokalen doorzocht. Uit een la werd 10 euro weggenomen. Tevens werd aangifte gedaan van een poging tot inbraak in een school aan de Voorslag. Ook vond er een poging tot inbraak plaats bij een school aan de Wheeme.

Einde dagrapport team Steenwijk

Dagrapport Pers Salland
Maandag02-dec-2002 07:00 uur tot Dinsdag03-dec-2002 06:59 uur Wim Rabelink
Piket Wim Dierkx 038 4963891

---

LASERCONTROLE

RAALTE - Werd maandagmorgen de snelheid gemeten op de Heinoseweg . De laser legde feilloos vast dat een bestelauto te hard reed. Een 23 jarige bestuurder uit Saasveld bracht 138 op de klokken en kon zijn rijbewijs inleveren. Ter plaatse mocht hij 80 kilometer per uur rijden.
---

Einde dagrapport Pers Salland