Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.30 u) Dinsdag, 3 december 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; bedreiging
Afgelopen maandag morgen kreeg de politie een melding dat iemand op de Coriovallumstraat in Heerlen twee toezichthouders van de gemeente Heerlen bedreigde. Bleek dat de twee gemeentelijke toezichthouders bij het Thermenmuseum een man in het openbaar zagen urineren waarop zij hem op zijn gedrag aanspraken. De man uitte daarop bedreigingen in de richting van de toezichthouders. De toezichthouders deden vervolgens daarvan bij de politie aangifte en de politie heeft de verdachte, een 40-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte ontkent de bedreigingen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; radio
Personeel van een winkelbedrijf in het Coriocentrum in Heerlen betrapte een 29-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een radio ter waarde van ruim vijfhonderdzestig Euro. De radio werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekend en de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Kerkrade; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen maandag verkeerscontroles gehouden op diverse locaties in Kerkrade (Kruisstraat, Abtenlaan, Beukenbosweg, Koningsweg en op de Lichtenbergstraat). Daarbij werden totaal 127 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de terplaatse maximaal toegestane snelheid tot het rijden door het rode verkeerslicht. De snelheidsovertreders krijgen de bekeuring overigens thuisgestuurd (middels radarcontrole op kenteken bekeurd).

Landgraaf; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandagavond radarsnelheidscontroles gehouden op de Hoofdstraat en op de Schanserweg in Landgraaf. Daarbij heeft de politie totaal 1.086 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 97 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid hebben overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km p/u.