Nieuwsbericht

dinsdag, 03 december 2002, 15.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Vrouw door geweld om het leven gebracht.
Alkmaar, dinsdag 3 december 2002.
Maandagmiddag omstreeks 14.15 uur werd, in haar woning aan de Laan van Bath, het levenloze lichaam aangetroffen van 29-jarige vrouw. De huismeester van het gebouw waar de vrouw woonde vond haar. Hij waarschuwde de politie. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat het slachtoffer door geweld om het leven is gekomen. Aan de hand van verschillende verklaringen werd maandagavond een 50-jarige Alkmaarder in zijn woning aangehouden. Getuigen hebben geizen dat de man zondagavond, in gezelschap van het slachtoffer een horecabedrijf in het winkelcentrum De Mare heeft verlaten.
De politie is inmiddels begonnen met een onderzoek waaraan door 10 rechercheurs wordt deelgenomen. Er is in de directe omgeving van de woning van het slachtoffer een groot buurtonderzoek gestart. Men gaat er van uit dat de vrouw in de nacht van zondag op maandag om het leven is gebracht. De politie wil dan ook graag in contact komen met mensen die in die nacht in de directe omgeving van de Laan van Bath dingen hebben gezien die mogelijk in verband gebracht kunnen worden met dit onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844. Vanzelfsprekend zal alle binnengekomen informatie vertrouwelijk worden behandeld.

Jongen aangehouden na bespugen van agent
Alkmaar, maandag 2 december 2002.
Maandagmiddag werd een 18-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Paardenmarkt. Kort daarvoor had hij een agente in het gezicht gespuugd. De jongen had zijn auto foutief geparkeerd en was daarvoor door de agente bekeurd. De dader was het niet eens met de bekeuring en toen hij de agente daarover aansprak spuugde hij haar in het gezicht. De man is vervolgens aangehouden. Na overleg met justitie werd hem een boete opgelegd van 220 euro.

Verkeerscontrole
Alkmaar, maandag 2 december 2002.
Maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur werd een controle gehouden op het verkeersplein Kooimeer. Deze controle was vooral gericht op het negeren van het rode verkeerslicht en de richtingspijlen in de voorsorteervakken. Er waren 9 bestuurders die geen gevolg gaven aan het rode verkeerslicht. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij een andere richting volgde dan die welke door pijlen in de sorteervakken wordt aangegeven.

Woning door brand vernield
Heerhugowaard, maandag 2 december 2002.
Maandagavond ontdekte de bewoonster van een woning aan de Const. Huygenstraat dat er brand was uitgebroken op de zolderverdieping van haar woning. Samen met haar vier kinderen en een huisdier wisten zij de woning te verlaten. Het vuur werd door de brandweer geblust. De woning raakte zwaar beschadigd door de brand. Ook twee naast gelegen woning hadden rook- en waterschade. De oorzaak van de brand kon nog niet worden vastgesteld.

Inbraak woning
Heerhugowaard, maandag 2 december 2002.
Maandagavond ontdekte de bewoner van een woning aan de Const. Huygenstraat dat er was ingebroken in zijn woning. Man was in het huis gekomen door het vernielen van raam. Vanuit de woning werden een spelcomputer en een fotocamera weggenomen.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, dinsdag 3 december 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Vondelstraat. De man reed daar met zijn auto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 240 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdagmorgen tussen 08.30 en 09.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Gildestraat en Icaruslaan. Aan deze controle werd door 16 politiemensen, verdeeld over de twee locaties, deelgenomen. Een groot aantal weggebruikers, 84, werden bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden. Twee bromfietsers reden zonder helm en van drie was het vermogen van de motorvermogen van de bromfiets te hoog. Drie autobestuurders werden bekeurd omdat zij te snel reden. Tot slot werden vier andere weggebruikers bekeurd in verband met technische gebreken aan hun voertuig en andere overtredingen.

Vuurwerk in beslag genomen
Alkmaar, maandag 2 december 2002.
Maandagmiddag werd door de politie in een pand aan Egelskoog een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd een onderzoek in het pand ingesteld. Er werden 17 zogenaamde "Chinese rollen" (100.000 klappers) aangetroffen. De eigenaar van het pand, een 55-jarige man uit Purmerend, verklaarde ook thuis in zijn woning nog een hoeveelheid vuurwerk te hebben. Daar werden 47 van dergelijke rollen aangetroffen. Al het vuurwerk is in beslag genomen en zal vernietigd worden.

NOORDKOP

Verlichtingscontroles
Den Helder, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdagmorgen tussen 07.00 en 08.00 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de Waddenzeestraat. Er werden tijdens deze controle 13 fietsers bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerde. Een bromfietsers werd bekeurd voor eenzelfde overtreding. Warmenhuizen, dinsdag 3 december 2002.
Eenzelfde soort controle werd tussen 07.00 en 08.00 uur gehouden op de Westfriesedijk. Hier bleek dat 7 fietsers zonder goede verlichting reden. Ook zij werden voor deze overtreding bekeurd.

Auto te water na aanrijding
Den Helder, dinsdag 3 december 2002
In de nacht van maandag op dinsdag 3 december 2002 vond een aanrijding plaats op de Binnenhaven tussen de Havenweg en de Ravelijnweg. Een 37-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Den Helder keerde zijn auto op de Binnenhaven. Hij liet hierbij de doorgang niet vrij voor de bestuurder van een personenauto. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bedrijfswagen in het water terecht kwam. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en kwam met de schrik vrij.

WESTFRIESLAND

Vernieling (aanvullend bericht)
Medemblik, zaterdag 30 november 2002.
Omstreeks 02.00 uur zijn 5 jongeren aangehouden op de Nieuwstraat nadat ze moedwillig vernielingen aan auto's hadden toegebracht en er overheen liepen. Daarvoor hadden ze zich al vervelend gedragen in twee café's. Van de vijf personen bleken na onderzoek twee verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen. Het gaat om twee jongens uit Opperdoes van 17 en 18 jaar. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles
Blokker, dinsdag 3 december 2002.
Op dinsdagmorgen werd tussen 07.15 en 08.00 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Westerblokker in Blokker. In totaal kregen 8 fietsers een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was.

Oostwoud, dinsdag 3 december 2002.
Op dinsdagmorgen kregen 2 fietsers een bekeuring tijdens een verlichtingscontrole op diverse plaatsen in Oostwoud. In totaal werden tussen 07.00 en 08.00 uur twintig fietsers gecontroleerd.

Bovenkarspel - Grootebroek, dinsdag 3 december 2002 Op dinsdagmorgen tussen 08.00 en 08.45 uur werd een verkeerscontrole uitgevoerd bij de basisscholen de Klimop, Willibrordus en het Vierspan in Bovenkarspel en Grootebroek. De nadrauk lag bij de controle op het dragen van de veiligheidsgordel. Er werden tien bekeuringen uitgeschreven.

Diefstal auto
Hoorn, dinsdag 3 december 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag werd tussen 20.30 en 06.30 uur een bedrijfsauto ontvreemd vanaf de Steenbokstraat in Hoorn. Het ging om een witte Dodge Ramvan met kenteken VR-SH-41.