Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 3-12-2002 Dagelijks persbericht district Aa & Dommel

OVERVALLENTEAM LOST ZEVEN OVERVALLEN OP

Een interregionaal overvallenteam met politiemensen van verschillende politieregio`s denkt met de aanhouding van zeven mannen zeker 7 overvallen en verschillende inbra-ken in autobedrijven te hebben opgelost. De overvallen en inbraken zijn gepleegd in Brabant en Gelderland.

Een 15 man groot interregionaal overvallenteam onder leiding van de politie Brabant Noord en bestaande uit politiemensen van de regio`s Midden en West Brabant, Zuid Oost Brabant, Noord Oost Gelderland en Brabant Noord was in september geformeerd om een aantal over-vallen in Brabant en Gelderland te onderzoeken. Op 29 oktober konden in Bladel, kort na een overval in Reusel, vier mannen worden aange-houden. Naast deze vier mannen heeft de politie nog een drietal mannen aangehouden. Het zevental, variërende in leeftijd van 18 tot 22 jaar en afkomstig uit Breda, Tilburg en Uden-hout wordt ervan verdacht minstens zeven overvallen te hebben gepleegd.


· De mannen worden ervan verdacht op 6 september een inbraak te hebben gepleegd bij een autobedrijf in Diessen. Daarbij werden twee auto`s gestolen. Met een van de auto`s werd later die dag een overval gepleegd op een supermarkt in Cromvoirt.


· Op 11 september werd ingebroken in een autobedrijf in Vught. Bij deze inbraak werd gebruik gemaakt van een auto die eerder in Diessen was gestolen. Uit het autobedrijf in Vught werden weer twee auto`s gestolen. Met een van de auto`s werd diezelfde dag ge-bruikt in Deurne bij een overval op een supermarkt. Bij deze overval werd door de over-vallers geschoten. Niemand raakte gewond bij deze overval.


· Op 5 oktober werd een overval gepleegd op een supermarkt in Twello (Gelderland). Ook bij deze overval werd door de verdachten geschoten. Niemand raakte gewond. Dezelfde dag werd ook een overval gepleegd op een slijterij in Twello. Bij twee inbraken in auto-bedrijven in Gelderland werden die dag totaal vier auto`s gestolen. Door de verdachten werd in Gelderland ook een geparkeerde auto gestolen.


· Bij een inbraak in een autobedrijf in Roosendaal op 18 oktober werd weer een auto ge-stolen. Met deze auto werd diezelfde dag een overval gepleegd op een supermarkt in Oudenbosch.


· Op 24 oktober werd met dezelfde auto een overval gepleegd op een supermarkt in Sint Michielsgestel. Bij deze overval werd bij een van de personeelsleden een vuurwapen in de mond gezet om meer druk uit te oefenen bij de overval.


· Tot slot werd met dezelfde auto op 29 oktober een overval gepleegd op een supermarkt in Reusel. Kort na deze overval konden vier mannen worden aangehouden in Bladel.

Tijdens het onderzoek bleek, dat de mannen bij de overvallen bruut te werk gingen. Het in de lucht schieten en dreigen met vuurwapens heeft diepe indrukken achter gelaten bij de slacht-offers. Tal van slachtoffers hebben emotionele schade opgelopen, waarbij een aantal van hen de overval nog steeds herbeleven en moeite hebben zich veilig te voelen en het normale le-ven weer op te pakken.

Het zevental is inmiddels voorgeleid bij de rechtbank, die hun gevangenhouding heeft bevo-len. Niet uitgesloten moet worden dat het zevental zich aan meer misdrijven heeft schuldig gemaakt.

MISHANDELING, Sint-Oedenrode

In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Heistraat in Sint-Oedenrode een 30-jarige man uit Sint-Oedenrode en een 39-jarige man uit Veghel aangehouden op verdenking van mishandeling. De mannen belden aan bij een woning aan de Heistraat en drongen deze binnen. Hierbij sloegen ze de bewoner tegen het hoofd. De 33-jarige man liep hierbij enkele schaafwonden aan het hoofd op. De inmiddels gewaarschuwde politie konden de mannen aanhouden en overbrengen naar het politiebureau.

VERKEERSONGEVAL, Sint-Oedenrode

Maandagavond heeft er op de N265 ter hoogte van Nijnsel een ongeval plaatsgevonden. Een 36-jarige automobilist uit Duitsland reed in de richting van Eindhoven toen hij wilde invoegen en hierbij moest uitwijken voor een auto die ook in de richting Eindhoven reed. Beide auto`s raakte met elkaar in botsing. Twee inzittenden van de 36-jarige man, een 29-jarige man en vrouw uit Maarheeze, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Eindhoven.

VERKEERSONTROLE, Schijndel

Dinsdagmorgen tussen 08.00u en 08.30u zijn bij een controle op de Papaverstraat in Schijndel acht personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.