Rijksvoorlichtingsdienst


Afzender: RVD/ Koninklijk Huis
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 14-11-2002 16:33

MEDEDELING VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

PRINSES LAURENTIEN, PRINSES MARILENE EN PRINSES ANNETTE OPENEN

GEBOORTEBOS

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden en Hunne Hoogheden Prinses Marilène en Prinses Annette van Oranje-Nassau, van Vollenhoven openen dinsdag 3 december in de gemeente Mierlo het derde geboortebos van de Stichting Nationale Boomfeestdag.

De Prinsessen planten vier koningslinden voor hun kinderen, waarna dertig ouders voor hun nieuwgeborenen een geboorteboom planten. De Stichting Nationale Boomfeestdag bestaat dit jaar 45 jaar. De Nationale Boomfeestdag is de hoofdactiviteit van de stichting. De boomfeestdag wordt jaarlijks gevierd in ruim 80 % van de gemeenten met meer dan 130.000 kinderen. Sinds 1990 bestaat de mogelijkheid om bij de Stichting een geboorteboom te kopen, een oud gebruik dat de Stichting heeft opgepakt als uiting voor haar doelstelling: kinderen moeten kunnen opgroeien in een gezonde, groene wereld.

De geboortebossen zijn eigendom van Staatsbosbeheer, de organisatie waarmee de Stichting Nationale Boomfeestdag een nauwe samenwerking heeft. Het eerste geboortebos ligt in Uchgelen en het tweede in Utrecht. Het derde geboortebos komt in de gemeente Mierlo. Dit bos is onderdeel van het bosplan Vaarle, dat wordt gerealiseerd door het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven: het samenwerkingsverband van de 22 gemeenten in Zuidoost-Brabant, die onder andere ter compensatie van hun stedelijke uitbreidingen ruim 100 ha bos gaan aanleggen.



Rijksvoorlichtingsdienst