Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-12-2002 Persberichten district Eemland noord, 11.15 uur

Verlichtingscontrole

BAARN De politie houdt in de hele regio verlichtingscontroles. Vrijdag werd tussen 07.30 en 08.30 uur gecontroleerd op de Torenlaan. Hier kregen 23 mensen een bekeuring voor het niet voeren van de verlichting op de fiets. Ook werd één bekeuring van 40 euro geschreven voor het niet dragen van de autogordel. Vrijdagavond voerden tien fietsers op de Eemnesserweg de verlichting niet. Ook zij kregen een bekeuring.

Te veel alcohol

BAARN Doordat hij op de Laanstraat in een geslotenverklaring reed, hield een agent vrijdagavond rond 22.25 uur een 60-jarige automobilist uit Baarn staande. De agent rook alcohol en liet de man blazen. Gezien de uitslag van de blaastest werd de man aangehouden. Op het bureau blies hij liefst 2,00 promille waar 0,5 de maximaal wettelijk toegestane hoeveelheid is. De automobilist verklaarde gedurende de dag maar vier biertjes te hebben gedronken. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Toezicht in Soest

SOEST Eén bekeuring voor openbare dronkenschap en twee autos met schade leverde de vrijdagnacht in Soest op. De bekeuring was voor een 21-jarige inwoner van Soest die op de Stadhouderslaan niet meer op zn benen kon staan. Op de Noorderweg werd één auto geheel vernield en van een andere auto was de spiegel geschopt. De politie is op zoek naar de dader(s) hiervan.