Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 11.50 uur

Snelheidscontrole

VINKEVEEN Vrijdagmiddag hield de politie een snelheidscontrole op de provinciale weg N201.

Van 13.30 uur tot 15.00 uur werd de snelheid van 1.345 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. 35 automobilisten reden te hard en krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/u.

Verlichtingscontrole

MAARSSEN - De politie houdt in de hele regio verlichtingscontroles. Vrijdagmiddag werd tussen 17.00 uur en 18.00 uur gecontroleerd aan de Kerkweg en de Straatweg. 16 fietsers voerden geen deugdelijke verlichting en kregen een bekeuring.

Verdachte vernieling aangehouden

MIJDRECHT Vrijdagavond heeft de politie een 29-jarige man uit Mijdrecht aangehouden nadat hij bij een winkel aan de Dorpsstraat een vitrine had vernield.

Om 21.00 uur werden passerende agenten aangesproken door de eigenaar van de winkel die hen vertelde dat de dader van de vernieling weg was gelopen en dat er een getuige achteraan zat. Op de Hoofdweg kon de politie de verdachte op basis van het gegeven signalement aanhouden. De 29-jarige verdachte uit Mijdrecht is ingesloten op het bureau, waar de politie de zaak verder onderzoekt.

Openbare dronkenschap

WOERDEN Vrijdagavond 6 december hield de politie een 23-jarige man uit Woerden aan wegens openbare dronkenschap.

Agenten werden gezonden naar een café aan de Hogewoerd waar een dronken klant, ondanks aandringen van de barkeeper, niet weg wilde gaan. Eenmaal ter plaatse bleek de dronkaard net vertrokken. Getuigen meldden dat dezelfde man nu het verkeer op de Rijnstraat tegenhield. Daar hielden de agenten de 23-jarige Woerdenaar aan voor openbare dronkenschap. Hij is meegenomen naar het politiebureau en er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.