Nieuw-Vlaamse Alliantie


Heeft de VLD het licht gezien? (07/12/02)

Vandaag vindt te Brussel een "aanvullend congres" van de VLD plaats waar verder zal worden gedebatteerd over de zogenaamde "Novemberverklaring". Op het congres van 16 en 17 november was men namelijk niet rond geraakt met de besprekingen, ondermeer over het luik "Vlaanderen".

Ronduit N-VA!, de jongerenbeweging van de Nieuw-Vlaamse Alliantie, is verheugd te vernemen dat met een nipte meerderheid weliswaar - de VLD op aandringen van Jong-VLD kiest voor het confederale model, wat wil zeggen dat de deelstaten zelf beslissen welke bevoegdheden ze nog aan de federale staat geven.

Verder schrijft de VLD in haar Novemberverklaring uitdrukkelijk dat de taalfaciliteiten moeten uitdoven en dat de solidariteit transparant moet zijn. Laatste stelling was voor de conservatieve Belgicisten van B-Plus onlangs nog aanleiding om een schertsklacht in te dienen tegen de N-VA bij het Centrum voor Racismebestrijding.

Heeft de VLD eindelijk het licht gezien of zal het opnieuw bij woorden blijven? Gaat het om meer dan enkel leugens in aanloop van de verkiezingen, gezien Paars-Groen als de meest Vlaamsonvriendelijke regering sinds jaren kan worden gezien? De Vlaamse taal van de VLD stuitte alvast weer op een "non" van Elio Di Rupo, voorzitter van de Parti Socialiste, die zich verzet tegen de regionalisering van de gezondheidszorg, van de NMBS, van de luchthaven en tegen de intrekking van de taalfaciliteiten.

Ronduit N-VA!, de jongerenbeweging van de Nieuw-Vlaamse Alliantie, eist tijdens de volgende regeerperiode beslissende stappen in de staatshervorming om zo Vlaanderen de grootst mogelijke autonomie te geven die het verdient. Net zoals elke Vlaamse eis op een afwijzende "non" stuit van Di Rupo, zegt Ronduit N-VA! resoluut "nee" tegen het immobilisme en wanbeleid van de PS-staat! Ronduit N-VA! zal er dan ook nauw op toezien dat de VLD doet wat ze zegt.

Auteur:
Ronduit N-VA!
Koen Vaneecke, nationaal secretaris

Meer informatie:
Contactpersoon: Koen Vaneecke
Telefoon: 02/ 219 49 30
Fax: 02/ 217 35 10
E-post: koen.vaneecke@n-va.be