Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.15 uur

Autokraker aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 december heeft de politie een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden die op heterdaad was betrapt bij een autokraak.

Om 01.55 uur werden agenten gezonden naar de parkeergarage aan de Rijnkade, waar de beveiliger een autokraker op heterdaad had aangehouden. De politie heeft de 34-jarige dief overgenomen en ingesloten op het politiebureau. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Ontsnapte ponys met moeite gevangen

UTRECHT In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 december liepen er drie loslopende ponys op de Gageldijk. Agenten wisten ze met moeite weer te vangen.

Om 00.15 uur kreeg de politie de melding dat er drie ponys op de Gageldijk liepen, tussen het tuincentrum en Groenekan. De agenten waren snel ter plaatse en hadden de eerste pony al gauw te pakken. Nummer twee liet zich lokken met wat brokken. De derde was wat eigenwijzer. Eén van de agenten had het dier te pakken, maar de pony wilde er vandoor. De agent dacht hem het beste in bedwang te kunnen houden door er op te gaan zitten. Daar was de pony niet van gediend. Het lukte de politieman om te blijven zitten en ook deze laatste pony gaf zijn vlucht op. Ze werden in een weiland geplaatst terwijl de politie uitzoekt wie de eigenaar van de dieren is.

Brand in woning

UTRECHT Zaterdagmiddag ontstond brand in een woning aan de 2e Atjehstraat. De brand was snel geblust.

Om 15.05 uur kreeg de politie de melding van de brand. Er kwam rook uit het dak. Omdat er niemand in de woning aanwezig was heeft de brandweer, die met vier voertuigen ter plaatse kwam, de deur geforceerd. De brand was snel onder controle. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door kleding die op de kachel lag.

Snelheidscontroles

UTRECHT De politie hield zaterdag 7 december op verschillende locaties snelheidscontroles.

Van 10.30 uur tot 12.30 uur werd op de Briljantlaan de snelheid van
1.094 autos gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 72 Automobilisten reden te hard en krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Van 14.15 uur tot 16.30 uur werd op de Burgemeester Norbruislaan de snelheid van 700 voertuigen gecontroleerd. Hier is de maximum snelheid 50 km/u. 143 Automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.