Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.00 uur

Man mishandeld en beroofd

ZEIST Een 23-jarige jongeman uit Spanje is in de nacht van vrijdag op zaterdag mishandeld en beroofd.

De jongeman was rond 23.00 uur aan het wandelen toen hij werd aangesproken door een man en werd meegenomen in een auto. Hij is vervolgens mishandeld en beroofd van geld en mobiele telefoon. De Spanjaard heeft vervolgens mensen op de Karseboomplaats gevraagd de politie te bellen. Dat gebeurde rond 00.15 uur zaterdagmorgen. De man is in het ziekenhuis onderzocht. Hij had diverse verwondingen aan zijn hoofd en knie. Ook werd de omgeving uitgekamd, zonder resultaat.

Later die dag heeft de politie met het slachtoffer en een tolk de gebeurtenissen proberen te reconstrueren. De man moet in de buurt van station Driebergen mishandeld zijn door meerdere mensen. Daarna is hij weer in de auto gezet en in de omgeving van de Karseboomplaats in Zeist uit de auto gezet, waarna de daders er vandoor gingen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sterretjespost

BILTHOVEN Een getuige zag zaterdagmiddag rond 13.00 uur dat drie jongetjes sterretjes in een TPG-brievenbus op de Koperwiek deden. Zij waarschuwde de politie. Er kwam rook uit de brievenbus en de brandweer spoot poeder in de brievenbus. Het ging om drie broertjes, waarvan er één 9 jaar was. Zij ontkenden waar de getuige en hun moeder bij stonden, maar met hun moeder is afgesproken dat de schade op hen verhaald wordt.

Bedreigd met mes

ZEIST Een medewerkster van een winkel aan de Laan van Vollenhove werd zaterdagmiddag bedreigd met een mes toen zij een winkeldief wilde tegenhouden.

De man kwam de winkel binnen, pakte goederen en verliet de winkel. Toen hij hierop werd aangesproken pakte hij een mes, bedreigde de medewerkster en ging er vervolgens vandoor. De politie zocht direct de omgeving af maar trof de man niet aan. Een onderzoek naar de identiteit van de man is gestart.

Wildplassen, beledigen, valse naam

ZEIST Een jongeman die op Het Rond plaste op een niet daarvoor bestemde plek kreeg daarvoor zondagmorgen rond 04.00 uur een bekeuring. Hij stapte vervolgens met een vriend in een taxi en beledigde bij het wegrijden de agenten. De taxi kreeg een stopteken. De jongeman bleek vervolgens bij de eerste bekeuring een valse naam te hebben opgegeven. Hij bleek een 22-jarige inwoner van Soesterberg en kreeg er nog een bekeuring bij.

Controle
ZEIST De politie hield zaterdagavond tussen 20.45 uur en 21.30 uur een alcoholcontrole op de Utrechtseweg. Van de 70 gecontroleerde bestuurders bleek niemand meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. Wel kregen twee fietsers een bekeuring voor het niet aan hebben van de verlichting.