Nieuwsbericht

zondag, 08 december 2002, 16.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Dronken bromfietser aangehouden
Alkmaar, vrijdag 6 december 2002.
Vrijdagmiddag tijdens een bromfietscontrole, werd een 31-jarige Alkmaarder aangehouden op de Europaweg. Hij reed daar als bestuurder van een bromfiets terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 885 ug/l. Dat is viermaal de toegestane waarde van 220 ug/.l.

Inbraak gemeentehuis
Castricum, vrijdag 6 december 2002.
Vrijdagavond tussen 17.15 en 23.00 uur werd ingebroken in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Men vernielde een raam waarna men vermoedelijk door handreiking, via het ontstane gat een computer en een computerscherm weg kon nemen. Deze goederen stonden op een bureau direct achter het vernielde raam.

Bestuurder onder invloed van alcohol rijdt door na aanrijding Alkmaar, vrijdag 6 december 2002.
Vrijdagavond kort na 23.00 uur veroorzaakte een 55-jarige Alkmaarder, als bestuurder van een personenauto een aanrijding op de Randersdijk. De man was daar tegen een geparkeerde auto aangereden. Na de aanrijding was hij doorgereden. Aan de hand van getuigenverklaringen wist de politie de bestuurder op te sporen. Het bleek dat hij alcohol had gebruikt. De man blies 630 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. In verband met het alcoholgebruik en het veroorzaken van een aanrijding werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Twee jongens van mobiele telefoons beroof
Alkmaar, zaterdag 7 december 2002.
Twee jongens van 21 jaar en afkomstig uit Alkmaar en Oudkarspel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door twee onbekende mannen overvallen. Het tweetal zat in een auto die zij geparkeerd hadden op de Drechterwaard ter hoogte van de Slochterwaard. Plotseling kwamen er twee mannen bij de auto staan. Een van hen opende het portier en bedreigde de inzittende met een vuurwapen. Hij wilde de mobiele telefoons van de beide slachtoffers hebben. Beide slachtoffers stapten uit en zagen toen dat ook de tweede dader een vuurwapen bij zich had. Nadat beide slachtoffers hun mobiele telefoon hadden gegeven wisten zij aan hun belagers te ontkomen. Deze laatste verdwenen vermoedelijk in een licht grijze Opel Corsa. De daders zijn mannen van tussen de 20 en 30 jaar. Beiden waren donker gekleed. Een van de daders droeg een donkere doek voor zijn mond. Eventuele getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, zaterdag 7 december 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Wognumsebuurt. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De chauffeur blies 430 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Bromfietser gewond na aanrijding, veroorzaker rijdt door Broek op Langedijk, zaterdag 7 december 2002.
Zaterdagmorgen omstreeks 07.05 uur raakt een 23-jarige vrouw uit Zuid Scharwoude gewond bij een aanrijding op de kruising van de Dorpsstraat met de Uitvalsweg. Zij werd op deze kruising aangereden door een personenauto bestuurd door een 20-jarige jongen uit Alkmaar. De vrouw kwam ten val en bekwam een hersenschudding. De autobestuurder reed na de aanrijding door. Korte tijd later raakte deze auto betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Westerweg in Heerhugowaard. Door tot nu toe onbekende oorzaak verloor de jongen de macht over het stuur van zijn auto en botste tegen een boom. Hierbij raakte hij lichtgewond aan zijn hoofd en handen. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt terzake de misdrijven en overtredingen die hij heeft gepleegd.

Rijden onder invloed
Alkmaar, zondag 8 december 2002
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Bergerweg. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden met zijn auto terwijl de lichten niet branden. Nadat de man was staande gehouden roken de agenten dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 275 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Alkmaar, zondag 8 december 2002
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 50-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Huibert Pootlaan. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 815 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane marge van 220 ug/l. Gezien het vele alcoholgebruik werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Inbraak winkel
Egmond aan Zee, zondag 8 december 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Voorstraat. De dieven kwam in de winkel door vermoedelijk met een auto de toegangsdeur van de winkel te vernielen. Getuigen zagen dat twee mannen de winkel in gingen en even later terug kwamen met de kassa, in de auto stapten en verdwenen. De auto is van het merk Opel (type onbekend) en grijs van kleur. Het is niet bekend of er nog meer goederen uit de winkel zijn verdwenen.

Mannen aangehouden na vechtpartij in woning
Alkmaar, zondag 8 december 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werden twee mannen van19 en 21 jaar, beiden afkomstig uit Rotterdam, aangehouden in een woning aan de Melis Stokelaan. Beide mannen werden aangehouden terzake vernieling, bedreiging en mishandeling. In de woning werd een feestje gehouden dat vervolgens uit de hand liep waarna een vechtpartij ontstond. Hierbij kregen verschillende aanwezigen klappen en wat snijwonden. Niemand raakte ernstig gewond. De twee aangehouden zouden volgens getuigen de verwondingen hebben toegebracht. De twee mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten

Politie zoekt getuigen van ernstig ongeval.
Alkmaar, zondag 8 december 2002.
De politie is zoek naar getuigen van een aanrijding die zondagmiddag omstreeks 13.15 uur plaats vond op de kruising van de Provincialeweg S3 met de Laan van Darmstadt.
De bestuurder van een witte personenauto, een 33-jarige man uit Alkmaar, botste op genoemde kruising tegen een donker gekleurde Mercedes, bestuurd door een eveneens 33-jarige man uit Alkmaar. Deze laatste werd na de aanrijding uit zijn auto geslingerd en raakte ernstige gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam. De andere bestuurder en zijn bij hem in de auto zittende echtgenote (leeftijd niet bekend) raakten eveneens gewond en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Het is niet bekend of zij daar zijn opgenomen. Beide voertuigen raakten ernstig beschadigd. Omdat de juiste toedracht van het ongeval op dit moment nog niet bekend is wil de politie graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

NOORDKOP

Man overvallen in woning
Den Helder, vrijdag 6 december 2002.
Vrijdagmiddag werd de 38-jarige bewoner van een woning aan Eendrachtstraat overvallen. Het slachtoffer bevond zich in zijn woning toen er werd gebeld. Nog voordat hij de deur kon openen werd deze geforceerd en werd het slachtoffer vastgegrepen door een onbekende man. Terwijl deze dader het slachtoffer vast hield pakte een andere man een videorecorder en een dvd-speler uit de woning. Hierop verlieten de daders het huis. In hun gezelschap was ook nog een vrouw van ongeveer 18 jaar. Zij had lang blond haar. De beide mannen hebben een donkere huidskleur en zijn tussen de 1.80 en 1.90 m lang. Beiden droegen een donkere stoffen jas.

Gewonden bij aanrijding tussen fiets en bromfiets Middenmeer, vrijdag 6 december 2002.
Vrijdagmiddag omstreeks 17.40 uur vond een ongeval plaats op het fietspad naast de Zuiderzeeweg tussen de Schagerweg en de Praamweg. De bestuurder van een fiets, een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, reed over het fietspad, komende uit de richting van Slootdorp. Uit tegenovergestelde richting naderde een bromfiets bestuurd door een 16-jarig meisje uit Schagen. Bij haar achterop zat een 12-jarig jongen uit Slootdorp. Toen de fietser en bromfietser elkaar passeerden kwam zij met elkaar in aanrijding. Beide bestuurders zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis maar konden na behandeling weer naar huis. De fietser bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 550 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Dronken auto bestuurder moet rijbewijs in leveren Den Helder, zaterdag 7 december 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 27-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder zijn rijbewijs kwijt. Hij reed met zijn auto over de Ooievaarstraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 660 ug/l. Dat is driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden na het plegen van mishandeling
Schagen, zaterdag 7 december 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 28-jarige man uit Schagen aangehouden in een horecabedrijf aan de Nieuwstraat. De man kreeg kort daarvoor ruzie met een andere bezoeker in het bedrijf, een 24-jarige man uit Schagen. Volgens de verdachte zou de andere man hem hebben uitgelachen. Hierop bedreigde de dader deze man en sloeg hem verschillende keren in het gezicht. Hierdoor raakte de andere man gewond. De verdachte werd ter plaatse door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is zaterdagmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na diefstal geld uit kassa
Den Helder, zaterdag 7 december 2002.
Zaterdagavond werd een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een woning aan de Koningsdwarsstraat. Kort daarvoor had de man zich schuldig gemaakt aan een diefstal in een winkel op het Julianaplein. De verdachte vertelde de caissière in de winkel dat hij geld wilde wisselen. Op het moment dat zij de kassa opende greep de verdachte een aantal bankbiljetten uit de kassa. De caissière wist deze biljetten terug te pakken waarna de dader verdween. Hij kon later in het huis van kennis worden aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol
Winkel, zondag 8 december 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 17-jarige bestuurder van een snorfiets uit Winkel aangehouden op de Bosstraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 340 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.

Schagen, zondag 8 december 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Loet. Getuigen hadden gezien dat de man een aanrijding had met een geparkeerde auto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 335 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.

Den Helder, zondag 8 december 2002
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Waddenzeestraat. Surveillerende agenten zagen de man daar met hoge snelheid en tegen de rijrichting in rijden met zijn auto. Nadat de man was staande gehouden roken de agenten dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 495 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane marge van 220 ug/l.

Dronken autobestuurder veroorzaakt aanrijding
Den Helder, zondag 8 december 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag vond een ongeval plaats op de Kortevliet tussen de Doggersvaart en de Middenvliet. De bestuurder van een personenauto, een 44-jarige inwoner van Den Helder, reed over de Kortevliet en verloor de macht over het stuur. Vervolgens kwam hij in aanrijding met een geparkeerd staande auto. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Hij blies 5125 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Mannen aangehouden na vechtpartij
Schagen, zondag .
In de nacht van zaterdag op zondag werden drie mannen aangehouden in de leeftijd van 17 tot 33 jaar. Zij waren betrokken bij een tweetal vechtpartijen op de Markt. Bij een van de vechtpartijen werd een 19-jarige jongen uit Schagen mishandeld. Een 33-jarige man uit Den Helder greep een van de aanwezige agenten om zij nek. Hierop is een politiehond ingezet om deze politieman te ontzetten. Hierbij raakt de man uit Den Helder gewond aan zijn been. Hij is voor die verwonding behandeld in het ziekenhuis. Alle verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Inbraak woning
Den Helder, zondag 8 december 2002
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Molengracht. Men kwam in de woning door het vernielen van een deur. Vanuit de woning werden naar schatting 150 cd's gestolen. Deze vertegenwoordigen een waarde van ruim 2000 euro.

WESTFRIESLAND

Brand in woning
Zwaag, vrijdag 6 december 2002.
Vrijdagmiddag werd brand ontdekt in een woning aan de Klagertuin. De bewoners wisten op tijd het huis te verlaten. De brand was ontstaan op de zolderverdieping bij de cv-ketel. De brandweer heeft het vuur geblust. De gehele bovenverdieping raakte zwaar beschadigd. De rest van de woning bekwam rook- en waterschade.

Vuurwerk in beslag genomen
Wognum, vrijdag 6 december 2002.
Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd vrijdagmiddag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Veenrug naar eventueel daar aanwezig vuurwerk. In de woning werd ruim 1000 kg. vuurwerk aangetroffen met een gezamenlijk waarde van ruim 2000 euro. De eigenaar is aangehouden en overgebracht naar het politie. Na verhoor werd hij in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol
Benningbroek, zaterdag 7 december 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 38-jarige man uit Wieringerwerf aangehouden op de Rijksweg A9. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 570 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane waarde van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Enkhuizen, zaterdag 7 december 2002
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 33-jarige man uit Grootebroek aangehouden op de Noorderweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 355 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.

Hoorn, zaterdag 7 december 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 23-jarige man uit Blokker aangehouden op de Maelsonstraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 295 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l.

Snelheidscontrole
Andijk, zaterdag 7 december 2002.
Zaterdagmorgen en -middag werden snelheidscontroles gehouden op de Dijkweg. Tijdens deze controles werden 17 bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u. waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

Rijden onder invloed van alcohol.
Hoorn, zondag 8 december 2002
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 39-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwaag aangehouden op de Torenwachter. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 375 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Hoorn, zondag 8 december 2002
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 26-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoorn aangehouden op de Huesmolen. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 345 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Hoorn, zondag 8 december 2002
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Weel. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 260 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Man aangehouden na vernielen raam
Benningbroek, zondag 8 december 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 44-jaruige man uit Benningbroek aangehouden op de Oosterstraat. Kort daarvoor had de man een raam van een woning in zijn eigens straat vernield. Hoe en waarom de man de vernielingen pleegde is op dit moment niet duidelijk, /de verdacht is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau.

Man na beledigingen en bedreigingen aangehouden Hoorn, zondag 8 december 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 23-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Roode Steen. Kort daarvoor zag een agent dat de verdachte een standbeeld besmeurde met de inhoud van een spuitbus. Toen de agent op de man toeliep spoot de verdachte het spul uit de spuitbus op de kleding van de agent waarna de verdachte werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding uitte de man verschillende beledigingen in de richting van de agenten en bedreigde hen. De verdachte is overgebracht naar het politie en daar ingesloten