Gemeente Capelle a/d IJssel

Beurs Zorgeloos ouder worden

Op dinsdag 10 december 2002 wordt in het gemeentehuis de beurs Zorgeloos ouder worden gehouden. Wethouder René Binnendijk opent de beurs om 9.30 uur. De beurs duurt tot 16.15 uur. De gemeente en vele aanbieders op het gebied van wonen, zorg en welzijn voorzien de bezoekers van informatie.

Het thema wonen, zorg en welzijn komt tijdens de beurs op diverse manieren onder de aandacht. Senioren willen steeds langer thuis blijven wonen, ook als ze iets gaan mankeren. In aansluiting op deze trend moeten overheid en zorg- en dienstverlenende instellingen allerlei maatregelen nemen. Op de beurs wordt bezoekers daarom gevraagd naar hun wensen en ideeën over wonen, zorg en welzijn. Dit gebeurt op een verrassende manier. Ook kunnen bezoekers prijzen winnen door het invullen van een vragenlijst, die in de ideeënbus gedeponeerd kan worden.

Massages
Op het grote podium in de raadzaal vinden de hele dag optredens plaats. Deze variëren van modeshows, muziek, salsadans, keep fit dans en tapdans tot volksdansen. In een ambiance die lijkt op een theatercafé vinden onder andere storytellingen, pianolessen en poëzievoordrachten plaats. De politie geeft in de ochtend en in de middag een videopresentatie over veiligheid en wonen. Stichting Sober houdt een lezing over vereenzaming bij senioren. Ook worden er massages gegeven, zoals voetreflexzone, nekmassages en reikibehandelingen. De beurs wordt afgesloten met Tai Chi. Bij verschillende stands zijn multiculturele hapjes te verkrijgen.

De beurs Zorgeloos ouder worden wordt mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland. De toegang is gratis. Download de Vragenlijst Wonen 55+ en doe mee aan de loterij.

Download formulier Vragenlijst wonen 55+