Ingezonden persbericht


Utrecht, 5 december 2002

PERSAANKONDIGING Fietsstad 2002

Geachte redactie,

Op 10 december om 16.00 uur wordt bekend welke gemeente zich Fietsstad 2002 mag noemen. De jury heeft deze week een keuze gemaakt uit de zes genomineerde gemeenten die allemaal het beste scoren in een bepaalde categorie:

Snel, aantrekkelijke en comfortabel fietsen: Zwolle

Tevreden fietsers: Harderwijk

Fiets sneller en goedkoper dan de auto: Groningen

Goed fietsbeleid: Apeldoorn

Veilig en fietsvriendelijk: Houten.

De zesde kandidaat is Veenendaal die in de gelegenheid gesteld wordt de titel Fietsstad 2002 te verdedigen.

De bekendmaking van Fietsstad 2002 is op dinsdag 10 december om 16.00 uur op het symposium van de Fietsersbond in de Eenhoorn in Amersfoort. Om 16.00 uur is de winnaar te vinden op www.fietsersbond.nl alsmede een foto van de winnaar en het juryrapport. Redacties ontvangen dan ook een persbericht via de fax en de e-mail. Voor overleg en informatie vooraf kunt u terecht bij ondergetekende.

Fietsende ambtenaren en stadswachten op symposium Fietsstad 2002

U bent van harte welkom om delen van- het symposium bij te wonen. Aan de orde komen o.a.

fietsdiefstal, asfalt of tegels en fietsvriendelijke verkeerslichten. Het volledige programma kunt u vinden op www.fietsbalans.nl. Enkele highlights:

10.55 Houd de dief! Brigadier Rob Bom, vergezeld door 10 stadswachten, vertelt over de succesvolle opsporing van gestolen fietsen en de aanpak van heling in Harderwijk. Brigadier en stadswachten zijn verder de hele dag bereikbaar voor toelichting.

12.00 Aankomst van het 8-koppige team van Fietsende Ambtenaren uit Naaldwijk. Zij presenteren vervolgens hun Fietssimulator , een computerprogramma dat inzicht geeft in de persoonlijke en maatschappelijke winst van fietsen naar het werk.

16.30 Uitreiking van de prijs voor Fietsstad 2002 door Minister de Boer of een vertegenwoordiger van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Voor aanmelding, overleg en meer informatie kunt u terecht op telefoonnummer 030-2918163 of 06-20504419. Als u bijvoorbeeld wilt filmen in de winnende stad, verzoeken we u z.s.m. contact op te nemen, ook al is het onder voorbehoud, in verband met de aanwezigheid van de wethouder en contactpersonen van de Fietsersbond.

Met vriendelijke groet,

Arien de Jong

persvoorlichter

Dit bericht is verspreid via de pers-mailinglist van de Fietsersbond (http://www.fietsersbond.nl). Via deze mailinglist ontvangt u de persberichten van de Fietsersbond. Aan- en afmelden kunt u via de website van de Fietsersbond: http://www.fietsersbond.nl/pers

Fietsersbond, Postbus 2828, 3500 GV Utrecht, tel. 030-2918171