Gemeente Den Helder

04-12-2002
Uitnodiging: kom ook naar het debat over het Stadshart ! Dinsdagavond 10 december vindt een bijzonder openbaar debat plaats over de ontwikkeling van het Stadshart. Daarbij is iedereen van harte welkom. Dus ook u! Graag horen we uw mening over de toekomst van het stadscentrum.

Op het podium van de Fortiszaal in schouwburg De Kampanje debatteren deze dinsdagavond college- en raadsleden en vertegenwoordigers van organisaties uit de binnenstad. Voor belangstellenden is volop ruimte op de publieke tribune. De wijze van discussiëren gebeurt volgens de Lagerhuis' formule, onder leiding van twee interessante gespreksleiders (de heren P. van den Berg en H. van Gelder).

We verwachten dat deze avond een levendig debat ontstaat over de weg naar een bruisend en welvarend Stadshart. Dit hart klopt voor ons allemaal, laat daarom ook uw stem horen en neem 10 december plaats op de publieke tribune!

Programma
19.00 uur: Ontvangst deelnemers in schouwburg De Kampanje met koffie

19.30 uur: Opening door burgemeester J.M. Staatsen, gevolgd door een inleiding over het Stadshart en diapresentatie door de heer P. van den Berg

20.15 uur: Eerste debat: tussen vertegenwoordiging gemeentebestuur en vertegenwoordigers binnenstad

20.45 uur: Pauze: koffie en schriftelijke voorbereiding van de reacties en vragen vanaf de publieke tribune

21.00 uur: Tweede debat: tussen gemeentebestuur en maatschappelijke vertegenwoordigers en met het publiek over hun reacties/vragen, aangevuld met de stellingen over het Stadshart

21.50 uur Epiloog

22.00 uur Afsluiting

Ontwikkeling Stadshart tot nu toe
Momenteel wordt het Stadshart vanuit alle invalshoeken in kaart gebracht. Voordat je gaat veranderen, moet je immers eerst meten hoe de huidige stand van zaken is. Daarom zijn onderzoeken gedaan naar kansen en problemen. Ook zijn gesprekken gevoerd met deskundigen en vertegenwoordigers van locale belangenorganisaties en instanties. Daarnaast wordt gewerkt aan het maken van een stadsdia'. Daarin worden alle ruimtelijke, sociale, culturele en economische functies van het stadscentrum in kaart gebracht. Bij dit alles is ook de Rijksbouwmeester betrokken. Den Helder is namelijk door de Rijksbouwmeester geadopteerd als atelierstad. Dit houdt in dat hij ons ondersteunt bij het ontwikkelen en uitvoeren van de toekomstvisie voor het Stadshart. Ook de provincie Noord-Holland ondersteunt onze gemeente in onze sociale, ruimtelijke en economische ontwikkeling. Daarbij zijn de Van Galenbuurt en het Stadshart, naast Nieuw Den Helder Centrum, de speerpunten.

Alle tot nu toe verzamelde gegevens worden kernachtig gepresenteerd tijdens de inleiding van het debat.

« terug