Ministerie van Buitenlandse Zaken


http://www.minbuza.nl

Nicolaï in debat met Rotterdammers

Staatssecretaris Atzo Nicolaï (Europese Zaken) gaat op 10 december in debat met Rotterdammers over Europa. Wat betekent Europa voor Rotterdammers, in hun wijk, op straat, voor veiligheid, voor werk, of voor de gezondheidszorg? Waarom gaat de EU uitbreiden? Onder leiding van Rocky Tuhuteru, en met behulp van beelden en reportages van de straat, stellingen en stemmachines gaat Nicolaï het gesprek aan met Rotterdammers over de beleving van Europa.

Europese top van Kopenhagen...
Het debat vindt plaats aan de vooravond van de Europese topbijeenkomst in Kopenhagen (12/13 december). Daar wordt besloten over de uitbreiding van de EU met tien landen uit Midden- en Oost-Europa, en over de vraag wanneer Turkije lid zou kunnen worden van de EU. Maar ook meer concrete onderwerpen als de veiligheid van olietankers op zee, naar aanleiding van de ramp met de Prestige.

Het publiek bepaalt...
Het publiek bepaalt voortdurend het tempo en de richting van het stadsdebat. Met behulp van stemkastjes en interrupties kan snel doorgegaan worden naar het volgende onderwerp of juist langer stilgestaan worden bij de vraag wat voor rol Europa bijvoorbeeld kan spelen bij het oplossen van problemen in de Rotterdamse Tarwewijk.

Claudia uit Praag...
DJ Claudia de Breij vertelt vanuit Praag over haar ervaringen gedurende haar Europese radio-tournee door een aantal kandidaat-lidstaten. Zijn Slovenië, Tsjechië en Hongarije in de ogen van de Claudia klaar om toe te treden tot de Europese Unie?

Samengevat
Wat: stadsdebat Europa
Wanneer: dinsdag 10 december van 18.00 tot 20.00 uur Waar: Off Corso, Kruiskade 22, Rotterdam
Toegang: gratis
Van tevoren aanmelden: europa@bkb.nl, o.v.v. stadsdebat Meer informatie: 020 5205280 of www.europaportaal.nl