Provincie Limburg

Informatiemarkten Grensmaas 10 en 12 december (362)

Op dinsdag 10 en donderdag 12 december vinden twee informatiemarkten plaats in het kader van het Grensmaasproject. Op deze avonden, waar iedereen welkom is, staan de onderzoeken voor een Milieu Effect Rapport (MER) Grensmaas centraal. Bezoekers kunnen bij medewerkers van de Provincie Limburg en De Maaswerken terecht met vragen als: Welke effecten hebben de Grensmaasplannen op het milieu? Hoe worden die milieu-effecten onderzocht? Wat komt daarover straks in het MER Grensmaas te staan? Zijn er al resultaten van de onderzoeken bekend? Daarnaast wordt informatie gegeven over de planning in de laatste fase van plan- en besluitvorming, waarin het Grensmaasproject nu verkeert.

In het voorjaar van 2003 kan iedereen officieel reageren op de plannen voor de Grensmaas. Om die plannen goed te kunnen beoordelen verschijnt dan ook een MER. Daarin staat wat de plannen voor gevolgen hebben voor zaken als hinder tijdens de uitvoering (stof, geluid, trillingen), kwaliteit van bodem, grondwater en oppervlaktewater, hoogwaterbescherming, natuurontwikkeling, enzovoort. Op dit moment vinden de onderzoeken daarvoor plaats. En op 10 en 12 december wordt ingegaan op die onderzoeken en waar mogelijk op de eerste resultaten daarvan.

Bijeenkomsten in de vorm van informatiemarkten
De informatieavonden lopen daarmee vooruit op het moment dat de plannen voor de Grensmaas officieel ter discussie worden gesteld. Het betekent dat nog niet alle resultaten van de onderzoeken bekend zijn. De avonden vinden plaats om betrokkenen ook tussentijds op de hoogte te houden van de stand van zaken van het project. Dat gebeurt mede op verzoek van de bewoners van de Grensmaasregio. De bijeenkomsten hebben de vorm van informatiemarkten. Bezoekers kunnen persoonlijk informatie inwinnen bij de deskundigen die zich bezighouden met de onderzoeken naar de verschillende milieu-effecten. Daarnaast zijn medewerkers van de Provincie Limburg en De Maaswerken aanwezig om informatie te geven over deze laatste fase van plannen maken, inspraak en besluitvorming. De avonden worden gehouden op 10 en 12 december. Dinsdag 10 december in de Fanfarezaal Martinushoes aan Ruijterstraat 2 te Itteren. Donderdag 12 december in het Gemeenschapshuis Oos Hoes aan de Schoolstraat 2 te Grevenbicht. Beide avonden duren van 19.00 tot 22.00 uur.
9-12-2002 16:20