ABVAKABO FNV

ABAVAKABO FNV: behoud gesubsidieerde arbeid nog niet zeker

Minstens 7000 mensen met een gesubsidieerde baan zullen dinsdag 10 december de landelijke manifestatie in de Leidse Groenoordhallen bezoeken. De bijeenkomst, die wegens grote belangstelling naar een grotere locatie moest worden verplaatst, staat in het teken van de afspraken die er in het najaarsakkoord zijn gemaakt over behoud van gesubsidieerde arbeid. ABVAKABO-bestuurder Ronald Paping zal een toelichting geven op het akkoord, waarin 10.000 reguliere banen zijn bedongen en geld is vrijgemaakt om gedwongen ontslagen in de WIW te voorkomen.
Deze afspraken moeten echter nog worden omgezet in een convenant tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), werkgevers, het kabinet en de vakbeweging. In dit convenant moet worden vastgelegd dat er geen gedwongen ontslagen vallen, en de algehele vacaturestop, die is afgekondigd voor I/D en WIW-banen, wordt versoepeld. De gesprekken over het convenant lopen minder voorspoedig dan ABVAKABO FNV hoopte. Bestuurder Ronald Paping: 'De afspraken moesten alleen nog zwart op wit worden gezet. Dat blijkt echter geen vanzelfsprekendheid, en daarom willen we morgen met zijn allen benadrukken dat die afspraken ook echt worden waargemaakt.'

De manifestatie vindt plaats op 10 december, van 12:00 tot 15:00 uur, Willem de Zwijgerlaan 2 in Leiden. Andere sprekers zijn: Guus van Huygevoort (voorzitter van ABVAKABO FNV), Hans Spekman (wethouder Utrecht) en Bor Veen (voorzitter van de koepel van WIW-werkgevers). Politieke partijen laten hun gezicht zien middels Wouter Bos (pvdA), Femke Halsema (Groen Links), Piet de Ruiter (SP), Hubert Bruls (CDA) en Leen van Dijke (Christen Unie).

Meer informatie:
Fons van Leeuwen, voorlichter ABVAKABO FNV ,(06) 51218402 Janke Smit, bestuurder WIW/WSW, (06)51218410


09 dec 02 16:57