Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Pas gepinde geld weg

UTRECHT- Op maandagavond werd een man overvallen van zijn gepinde geld.

Omstreeks 23.55 uur ging een 29-jarige man uit Zeist geld pinnen bij een geldautomaat gelegen aan de Bernadottelaan. Plotseling werd de man door een nog onbekend man bedreigd met een vuurwapen. De Zeisternaar bedacht zich geen moment en gaf de overvaller een vuistslag in het gelaat en er ontstond een worsteling tussen het tweetal.

De overvaller werd vervolgens door een andere man geholpen. Op een gegeven moment verdween het duo te vluchten. De man mist een klein geldbedrag.

Inbraak in woning

UTRECHT- Op maandagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat zij vermoedelijk hadden ingebroken in een woning.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een flatwoning gelegen aan de Humerdreef. Toen de agenten ter plaatse kwamen renden een drietal mannen hard weg. Een 20-jarige man uit Tychy kon snel worden aangehouden. Een 24-jarige man eveneens uit Tynchy kon door een getuige worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de mannen een raam hadden geforceerd van een woning.

Het duo is ingesloten voor verhoor. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.

Duitser te hard

UTRECHT- Op maandagavond reed een duitse automobilist veel te hard en kreeg hiervoor een boete. De 42-jarige duitser reed met 173 kilometer per uur over de Rijksweg A2 waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Hij kreeg een stopteken en moest ter plaatse een boete van 500 euro betalen voor zijn overtreding.

Controle

UTRECHT- Van 13.00 tot 16.00 uur werd een scootercontrole gehouden op de Kennedylaan. In totaal werden 12 bromfietsen gecontroleerd en 12 bromfietsen bekeurd. 1 bromfiets werd ingenomen voor technisch onderzoek.

UTRECHT- Op de Mineurslaan werd maandagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de fietsverlichting. 25 fietsers hebben ter plaatse hun verlichting laten repareren.