Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.30 uur

Vechtpartij in supermarkt

LOPIK Op maandag 9 december gingen twee mannen elkaar in de supermarkt te lijf. Zij werden aangehouden.

Rond 16.55 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een supermarkt aan de Rolafweg Noord. Ter plaatse bleek dat twee mannen elkaar bij de kassa te lijf waren gegaan en dat daarbij enkele rake klappen waren gevallen. Vervolgens werden de vechtende partijen door winkelpersoneel gescheiden. De mannen, 29 en 33 jaar en afkomstig uit Lopik, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij hun verhoor op het politiebureau bleek dat de mannen bekenden van elkaar waren en dat de één een schuld van enkele tientallen euros bij de ander had. Zij kwamen elkaar in de supermarkt tegen en kregen daar een woordenwisseling over de schuld, die mondde uit in de vechtpartij. Beiden wensten geen aangifte te doen en werden na verhoor heengezonden.

Verkeerscontrole

HOUTEN Op maandag 9 december heeft de politie op de Koedijk gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring.

De controle vond aan het eind van de middag plaats.Vijf bestuurders trokken zich niets van de geslotenverklaring aan en kregen een bekeuring.

Autokrakers aangehouden

NIEUWEGEIN Op maandag 9 december werden twee verdachten voor een autokraak aangehouden.

Rond 18.45 uur hoorde een getuige in een parkeergarage van City Plaza een autoalarm afgaan. Vervolgens zag hij twee verdachten met een tas wegrennen en ging achter hen aan. Daarop liet één van de verdachten de tas vallen. De getuige waarschuwde de politie en gaf een goed signalement door. De tas bleek uit een auto in de parkeergarage te zijn gestolen.

Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij konden de twee verdachten, 15 en 18 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein en Utrecht, op de Noordstedeweg worden aangehouden. De 18-jarige Utrechter bleek in het bezit van een busje pepperspray te zijn. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Koud hè!

IJSSELSTEIN Op maandag 9 december werd een jongetje voor diefstal aangehouden.

Rond 18.30 uur betrapte het personeel van een winkel aan de Praagsingel een 11-jarig jongetje uit IJsselstein op diefstal van een doosje lucifers. De politie werd gewaarschuwd en het jongetje werd door hen naar huis gebracht. Het jongetje verklaarde met een vriendje buiten te hebben gespeeld en omdat zij het koud hadden wilden zij een krant in de brand steken. Zij hadden echter geen lucifers bij zich en ook geen geld. Daarom had hij besloten de lucifers te stelen.

De jongen werd na een vermanend gesprek thuis afgeleverd door politiemensen met een warme politiewagen.

Fietsster gewond
IJSSELSTEIN Op maandag 9 december raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.20 uur fietste een 17-jarig meisje uit IJsselstein over de Edelstenenbaan in de richting van de Clinckhoef. Rechts naast haar fietste een vriendin van haar. Een 32-jarige automobilist uit IJsselstein wilde hen links inhalen, maar moest naar rechts uitwijken voor het tegemoetkomende verkeer. Daardoor raakte de automobilist de 17-jarige fietsster en zij kwam ten val.

De fietsster is met onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.