Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.40 uur

Straatroof

AMERSFOORT- Op maandagmorgen 9 december is een 37-jarige vrouw uit Amersfoort berooft van haar tas.

De vrouw liep omstreeks 07.50 uur over de Randenbroekerweg en ging in de richting van het Euterpeplein. Plotseling voelde de vrouw een ruk aan haar schouder en kwam daardoor ten val. Ze zag een man wegfietsen met haar tas in zijn hand in de richting van het Euterpeplein, vervolgens raakte de man uit het zicht.

De man was ongeveer 1.75-1.80 meter lang, normaal postuur, brede schouders. De man was gekleed in een donkere gewatteerde jas en droeg een donkere muts.

De politie van district Eemland zuid vraagt getuigen van deze straatroof zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Auto over de kop

AMERSFOORT- Op maandagmiddag omstreeks 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Barchman Wuyterslaan.

Een 52-jarige vrouw uit Tiel reed over de Barchman Wuyterslaan, komende uit de richting Birkstraat. Op een gegeven moment wilde de vrouw haar raam schoonmaken en werd toen verblind door laagstaande zon. Hierdoor zag zij te laat een lichtmast en botste met haar linkervoorwiel tegen de mast. Hierdoor werd het voertuig van de vrouw rechtsom gekanteld en kwam op zijn kop tot stilstand.

De vrouw had op het eerste gezicht geen letsel, maar werd voor controle overgebracht naar het Meander ziekenhuis in Amersfoort. De vrouw is inmiddels weer uit het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- In een winkel op het Sint Joris plein heeft personeel een winkeldief aangehouden. De 41-jarige man uit Polen had een fles parfum uit de verpakking gehaald en in zijn jaszak gestoken. Toen een personeelslid hem aansprak, zette de man het flesje snel terug in de winkel. Ter plaatse namen agenten de verdachte over en namen hem mee naar het bureau. Hier kreeg de man een proces-verbaal, de man is overgedragen aan de vreemdelingendienst.