Korps: Friesland, plaats: Fryslân 10-12-2002
Politieberichten van 09/12 (13.00 uur) t/m 10/12 (07.00 uur)

Leeuwarden: winkeldiefstal
Maandag werd rond 17.30 uur een winkeldief aangehouden in de Bilgaardpassage die 8 pakken wasmiddelen had gestolen met een waarde van 67,92. De verdachte, een 38- jarige Leeuwarder bekende de diefstal. Een 23- jarige Leeuwarder deed aangifte.

Heeg: bedrijfsongeval
Maandag raakte rond 14.00 uur een man gewond aan de De Draei nadat zijn ladder was weggeschoven waarbij hij een val van drie meter maakte. Het slachtoffer, een 30- jarige inwoner van Sneek was vanaf een zolder op de betonnen vloer gevallen. Hij werd met pijn in zijn rug en achterhoofd per ambulance naar het Antoniusziekenhuis in Sneek gebracht.

Oudega (Sm): woninginbraak
Op zondag werd tussen 14.30 en 22.00 uur ingebroken in een woning aan de Great Haersmawei waarbij geld gestolen werd. Men kwam binnen door de deur te forceren. Een 77- jarige inwoner van Oudega deed aangifte.

Sint Nicolaasga: aanrijding met letsel
Op maandag rond 13.20 uur raakte een automobilist gewond nadat zijn auto op de Huisterheide door onbekende oorzaak op de linker weghelft terechtkwam en tegen een boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer (gegevens niet bekend) werd per ambulance naar het ziekenhuis te Sneek gebracht. Door de aanrijding was de auto een kwartslag rond getold. De auto werd weggetakeld door een bergingsbedrijf.

Hommerts: bedrijfsinbraak
Tussen zondag 18.00 uur en maandag 08.30 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Hettingawei waarbij geld werd gestolen. Men kwam binnen door een deur te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 44- jarige inwoner van Hommerts.

Sneek: inbraak school
Tussen vrijdag 17.30 uur en maandag 08.00 uur werd ingebroken in een school aan de Hemdijk waarbij een videorecorder werd gestolen. Men kwam binnen door verbreking van een raam. Een 50- jarige inwoner van Hoorn deed aangifte.

Aldstsjerk: onder invloed
Dinsdag werd rond 00.34 uur een automobilist aangehouden op de Lauwersseewei die gedronken had. De blaastest van de verdachte, een 29- jarige Dokkumer, gaf 270 u/gl aan. De verdachte kreeg een rijverbod van 1 uur.

Heerenveen: woningbrand
Dinsdagochtend brak rond 05.00 uur brand uit in een woning aan de Rozenstraat. Het gezin, echtpaar met twee kinderen van 1 en 5 jaar, konden het pand ongedeerd verlaten. Omliggende panden liepen, voor zover op dit moment bekend, geen schade op. De brandweer rukte uit met groot materieel. De woning raakte grotendeels uitgebrand en liep rook- en waterschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272