Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 10 december 2002

Dagelijkse berichten

Sappemeer: man slaat vriendin
In zijn woning aan de Noordbroeksterstraat in Sappemeer heeft de politie maandagnacht een 27-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin (27) te hebben mishandeld. De man kwam dronken thuis en kreeg ruzie met zijn vriendin over hun hond. Daarbij sloeg de verdachte de vrouw een aantal keren in het gezicht. Het slachtoffer vluchtte de woning uit en waarschuwde de politie. De verdachte werd door de politie meegenomen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Snelheidscontroles: maandag

Aduard:
E.H. Woltersweg: Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 226 voertuigen, overtredingen: 26, hoogst gemeten: 118 km.

Winsum:
Borgweg: Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 60 voertuigen, overtredingen: 3, hoogst gemeten: 68 km.

Sauwerd:
Provinciale Weg N361: Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1065 voertuigen, overtredingen: 31, hoogst gemeten: 104 km per uur.

Ezinge:
Nieuwestreek: Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 75 voertuigen, overtredingen: 15, hoogst gemeten: 71 km.

Stedum:
Eemshavenweg: Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 950 voertuigen, overtredingen: 10, hoogst gemeten: 124 km.

Nieuwe Pekela:
Provinciale Weg N366: Limiet 80 km per uur, gecontroleerd: 2400 voertuigen, overtredingen: 10, hoogst gemeten: 104 km.

Vlagtwedde:
Weenderstraat: Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 135 voertuigen, overtredingen: 10, hoogst gemeten: 80 km.

Zuidbroek:
Westeind: Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 159 voertuigen, overtredingen: 32, hoogst gemeten: 81 km.

Hoogezand:
Industrieweg: Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 626 voertuigen, overtredingen: 96, hoogst gemeten: 80 km.

Siddeburen:
Oudeweg: Limiet 50 km per uur, gecontroleerd: 121 voertuigen, overtredingen: 6, hoogst gemeten: 60 km.

Ezinge: dronken automobilist maak brokken
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagmiddag, aan de Nieuwestreek in Ezinge een 52-jarige automobilist uit Veendam aangehouden. De man verleende op kruising met de Allersmaweg geen voorrang aan een 19-jarige bestuurder van een bestelauto. Er ontstond een aanrijding waarbij beide auto`s aanzienlijke schade opliepen. Beide wagens moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept. Bij onderzoek door de politie bleek de Veendammer onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.27 werd gemeten. Na verhoor is de man heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod.

Appingedam: automobilist aangehouden
De politie heeft maandagavond op de Provinciale Weg N360 in Appingedam een 57-jarige man uit Winsum aangehouden. De man reed tijdens een snelheidscontrole met een snelheid van 114 km per uur. Bij staande houding bleek hij niet in het bezit te zijn van een Nederlandse rijbewijs. De man, die de Irakese nationaliteit heeft en inmiddels vier jaar in Nederland woont, kon alleen een vertaling van zijn nationaal rijbewijs overleggen. Hij kreeg een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en zijn werd door de politie meegenomen en later afgegeven aan een familielid met een Nederlands rijbewijs.

Uithuizen: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Borgweg in Uithuizen is maandagmorgen een 32-jarige fietser uit Uithuizen gewond geraakt. De man werd, naar zijn zeggen, aangereden door een auto en kwam te vallen waarna de auto doorreed. Hij liep letsel op aan benen en borst en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Bij het politieonderzoek is van betrokkenheid van een auto bij het ongeval niets kunnen blijken. Er wordt nader onderzoek gedaan.

Stad volgt

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).