Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 10-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Schoorsteenbrandjes
FLEVOLAND De brandweer heeft het met deze koude dagen druk gehad. De kachel wordt hoog opgestookt, waardoor her en der schoorsteenbrandjes ontstaan. Zoals maandagochtend in een woning aan de Noordsingel in Swifterbant, maandagmiddag in een woning aan de Marderhoek in Lelystad, in het zwembad Overboordin Dronten en in een pand aan de Oostvaardersdijk in Lelystad. Overal was de brandweer snel aanwezig om ernstige schade te voorkomen. Er raakte niemand gewond.

Controle fietsverlichting
DRONTEN De politie heeft maandagochtend nabij het Ichtuscollege een controle gehouden op de fietsverlichting. Hierbij zijn 39 fietsers verbaliseerd, waarvan er 29 in aanmerking wilden komen voor de verkeersklas. De controle wordt binnenkort herhaald

Aanrijding met gewonde
URK Een 29-jarige automobilist uit Urk verleende maandagmiddag op de rotonde Vlaak-Nagel geen voorrang aan twee fietssters. Een 30-jarige fietsster uit Urk liep hierbij een hoofdwond op. Zij is door de huisarts behandeld.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Een 36-jarige automobilist uit Almere reed maandagavond met hoge snelheid en piepende banden vanaf de Cinemadreef de Landdrostlaan op. Hierbij verloor hij de macht over het stuur, waardoor hij slipte, een verkeersbord ramde en in de middenberm tot stilstand kwam. De bestuurder stapte uit en liep weg om aan zijn aanhouding te ontkomen. Het ongeval gebeurde echter recht tegenover het politiebureau waar tal van politiemensen getuige waren van het ongeval. Hij werd dan ook snel in de kraag gevat. Hij bleek alcohol gebruikt te hebben en blies 590 ug/l (1,34 promille). In het bureau werd de man agressief. Hij pleegde verzet, waarbij een politieman een vuistslag in het gezicht opliep. De man is ingesloten op verdenking van rijden onder invloed, verlaten plaats ongeval, verzet en mishandeling.

Gestolen bestelbus uitgebrand
ZEEWOLDE Op het Erkemederpad werd maandagavond een brandende bestelbus aangetroffen. Er zat niemand in het voertuig, dat geheel uitbrandde. De kentekenplaten waren van de auto gehaald of geheel verbrand, maar via het chassisnummer kon de kentekenhouder van de auto (een 31-jarige man uit Soest) worden achterhaald. Deze verkeerde in de veronderstelling dat zijn auto bij hem voor de deur stond. Het voertuig is totaal uitgebrand.

Overval op amusementshal
ALMERE Een onbekende man met een witte bivakmuts en een handvuurwapen heeft maandagnacht een overval gepleegd op een amusementshal op de Grote Markt. De man bedreigde een medewerkster en dwong haar geld uit de kassa te geven. Daarna verliet hij het pand. Op dat moment waren er ongeveer vijftien bezoekers aanwezig. Niemand raakte gewond. De omvang van de buit is niet bekend.

Overval op snackbar
LELYSTAD Een in het zwart geklede man met een bedekt gezicht, dwong maandagnacht in een snackbar aan De Stelling een werkneemster geld, sigaretten en telefoonkaarten aan hem te geven. Hij bedreigde de vrouw met een mes. Daarna verdween hij. Niemand raakte gewond. De omvang van de buit is niet bekend.

EO