Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 10 december 2002


Noordwest-Twente:

Papiercontainer in brand
02-098365
Wierden Nijverheidsstraat
Dinsdag 10 december 02.05 uur
Werd een containerbrand gemeld op het terrein van de gemeente. Het betrof een container met papier. Vermoedelijk is er brand gesticht.


Bedrijfsongeval
02-098377
Almelo Bedrijvenpark Twente
Maandag 9 december 23.25 uur
Een 50-jarige Enschedeër is als heftruckchauffeur aan het werk bij een bedrijf aan genoemde locatie. Door tot nu toe onverklaarbare oorzaak is een roldeur van dat pand naar beneden gevallen, terwijl het slachtoffer zich onder de deur bevond. Hij kreeg de deur op zijn hoofd en sloeg daardoor met zijn hoofd tegen een kunststofcontainer. Hij kwam met zijn hoofd knel te zitten tussen die deur en de container. Door het lawaai gealarmeerde collega's wisten het slachtoffer te bevrijden. Hij is daarop met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie kwam ter plaatse om een onderzoek in te stellen.


Diefstal bedrijfsauto
02-097928
Rijssen Jutestraat
Tussen zondag 8 en maandag 9 december
Werd vanaf genoemde locatie een bedrijfsauto, een witte Iveco, type 35-12, kenteken 88-VG-FB weggenomen.


Woninginbraak
02-097932
Aadorp Berkenlaan
Zondag 8 december in de vooravond
Nadat een bovenraam was geforceerd werd toegang verkregen tot de woning. Diverse kasten werden doorzocht. Weggenomen werden meerdere gouden sieraden.


Vernieling en poging tot brandstichting
02-098011
Vriezenveen Schout Doddestraat
Tussen zaterdag 7 en maandag 9 december
Meldde een bestuurslid van de Vriezenveense zwem- en poloclub dat een ruit van het clubhuis was vernield. Ter plaatse bleek dat een rolluik voor een van de ramen omhoog gedrukt was en vervolgens de achterliggende ruit was vernield. Daarna was het gordijntje achter het raam in brand gestoken, waardoor een deel van het kozijn was verbrand. Het is een wonder dat het clubhuis niet is afgebrand. De totale schade wordt geschat op ¤ 500. De politie stelt een nader onderzoek in.


Schennispleging
02-098208
Wierden Stouweweg
Maandag 9 december 15.00 uur
Een 12-jarig meisje uit Wierden fietste over de Akeleistraat en volgde het fietspad onder het spoor door. Daarop sloeg ze links af de Stouweweg op. Daar kwam op een gegeven moment een bestelbus naast haar rijden met een geopend portierraam. De bestuurder vroeg haar iets, waarop ze stopte. Vervolgens zag ze dat de man zijn geslachtsdeel ontbloot had en daar naar wees. Ze schrok en vluchtte op haar fiets weg om een eind verder de politie te bellen.Het betreft een donkerkleurige bestelauto, waarvan de achterste zijruiten en de achterruit waren afgeplakt met donkere folie, in dezelfde kleur als de lak van de auto. De bestuurder betreft een ongeveer 30-jarige blanke man, verzorgd uiterlijk, donkerblond, dan wel iets oranje-bruinachtige kleur haar, kort en stekeltjes. Normaal postuur.


Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur