Dagrapport Pers Vechtdal 1 Maandag09-dec-2002 07:00 uur tot Dinsdag10-dec-2002 06:59 uur Door Wim Rabelink Piket Rein Kloppenburg: 038 - 4963891
---

EXTRA TOEZICHT VOETGANGERSGEBIED DEDEMSVAART

Dedemsvaart - Naar aanleiding van meerdere klachten over ongeoorloofd gebruik van de voetgangersgebieden door fietsers en bromfietsers, zal er de komende tijd meer aandacht worden besteed aan deze vorm van overlast. Maandag werden er bekeuringen uitgedeeld aan zeven fietsers en één bromfietser
---

DADER VAN INSLUIPING OVERLOPEN EN RIJDT IN OP LAPTOPEIGENAAR.

Mariënberg - Vond er maandagmiddag, omstreeks 13.35 uur een insluiping plaats in een bedrijfspand aan de Beerzerweg in Mariënberg. De dader werd overlopen toen deze met een laptop de zaak verliet. De eigenaar wilde het wegrijden beletten en ging voor de auto van de daders staan. De bestuurder gaf vol gas en reed de laptopeigenaar omver. Het slachtoffer werd geschept en viel via motorkap en voorruit op het wegdek. Hij raakte niet noemenswaardig gewond. De bestuurder van de kleine witte personenauto verdween in de richting van Mariënberg. In de auto zaten twee mannen van ongeveer 35 en 25 jaar oud en een lengte van 1.75 à 180 meter.


---
Einde dagrapport Pers Vechtdal

Dagrapport Pers Zwolle Politie IJsselland van Maandag09-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag10-dec-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Bestelbus gestolen
ZWOLLE. Een aangifte opgenomen van een 25-jarige inwoner van Zwolle van diefstal van een bestelbus. Deze is gestolen tussen 08 dec 2002 20.00 uur en 09 dec 2002 07.45 uur van de Dollard in Zwolle. Het gaat om een Blauwe Volkswagen Transporter, VV-26-NT.

Vier wielen van auto gestolen
ZWOLLE. Een 40-jarige man deed aangifte van diefstal van alle vier banden, velgen en sierdoppen van een groene Daewoo Nexia 1.5 GTX. De diefstal is gepleegd tussen 28.11. 02, 17.00 uur en 05.12.02, 09.00 uur aan het Straussplein. De auto stond nog op 4 stenen. Het schadebedrag en de dader(s) zijn onbekend.

Diefstal van snoep uit winkel
ZWOLLE. Een 15-jarige jongeman uit Zwolle bleek bij het verlaten van een supermarkt aan de Veemarkt een zak lollies (1,18 EURO) en een reep chocola (0.55 EURO) in zijn binnenzak te hebben gestoken. Bij de uitgang werd hij door personeel aangehouden. De jongeman wordt doorverwezen naar het Haltburo.

Winkeldiefstal
ZWOLLE. Een 23-jarige vrouw uit Gothenburg werd in een winkel aan de Veemarkt betrapt op diefstal van een fles Cream twv 3,89. De transactie van 110 EURO is contant door haar voldaan.

Tasjesroof
ZWOLLE. Een 79-jarige vrouw uit Zwolle is zondagmiddag omstreeks 13:30 uur voor de apotheek aan de Dobbe van haar tas beroofd door 2 personen op een bromfiets. In de tas zat een liedboek en een lege portemonnee. De daders reden op een wit met blauwe brommer die veel lawaai maakte. De bestuurder had een blank gezicht met een blonde pluk haar op het voorhoofd en ze schat hem tussen de 15 en 20 jaar. De brommer reed weg via de Eemlaan.

Verlichtingscontrole
ZWOLLE. In de vroege avonduren werd een verlichtingscontrole uitgevoerd op de Van Karnebeekstraat. Er werden 15 bekeuringen uitgereikt.

Bromfietscontrole
DALFSEN. Vanmiddag, maandag 9 december 2002 van 14.00 - 16.00 uur werd samen met het team Verkeersveiligheid een bromfietscontrole uitgevoerd vanaf het bureau in Dalfsen. Negen bromfietsen werden voor een rollenbanktest binnen gebracht. Drie verkeerden in een deugdelijke staat. Aan de overige 6 bestuurders/-sters werden 8 mini-pv's uitgereikt terzake: 6 x constructiesnelheid; 1 x geen gele plaat en 1 x geen achterrem bromfiets.

Einde dagrapport Pers Zwolle

Persinfo Politie IJsselland
District Noord (IJsseldelta)
van Maandag 09-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag 10-dec-2002 06:59 uur
Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

Met 58 km/u te hard over de Nieuwe Weg
GENEMUIDEN De auto van een 21-jarige man uit Genemuiden werd maandagavond even voor 20.30 uur met een gecorrigeerde snelheid van 158 km/u geklokt op de Nieuwe Weg in Genemuiden. Hier is een snelheid van 100 km/u toegestaan. Vervolgens haalde de man in op de Zwartewaterbrug te Hasselt bij een doorgetrokken streep en terwijl er tegenligger dicht naderde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en een PV is opgemaakt.

Tuinbeelden gestolen
KAMPEN Afgelopen weekend zijn uit tuinen van woningen aan de Concertlaan diverse beelden gestolen. Vermoedelijk is er een auto gebruikt omdat de beelden redelijk zwaar waren. Van twee personen is aangifte opgenomen, maar volgens de aangevers zou er sprake zijn van meerdere gedupeerden.

Inbraak in supermarkt
KAMPEN Dinsdagochtend rond 2.00 uur is er ingebroken in een supermarkt aan de Meeuwenweg in Kampen. Een ruit is vernield en uit een lade zijn telefoonkaarten en buskaarten weggenomen.

Man bestolen van zijn telefoon
KAMPEN Maandagochtend deed een 20-jarige man uit Kampen aangifte van diefstal van zijn telefoon. Zaterdagavond rond 22.00 uur reed de man over het fietspad van de Buitenbroeksweg toen hij werd aangehouden door een jongeman die om een vuurtje vroeg. Op het moment dat hij de dader een vuurtje wilde geven kreeg hij een duw en vervolgens pakte de dader de mobiele telefoon uit de handen van de man. Hierop sprong de dader bij een andere jongeman op de scooter en reed weg. Het signalement van de dader luidt: ongeveer 20 jaar en 1.75 meter lang. Enigszins gezet postuur en hij droeg donkere kleding en een donkere muts. De man op de scooter was ongeveer even oud en had een normaal postuur. Hij had halflang donkerkleurig haar en een droeg een donkerkleurige leren jas. Hij reed op een zilvergrijze scooter.

Te vroeg met vuurwerk
IJSSELMUIDEN Twee 12-jarige jongens uit IJsselmuiden werden maandagavond rond 18.30 uur op de Albert Schweitzerlaan door de politie betrapt op het afsteken van vuurwerk. Beiden ontvingen een HALT-PV en een bekeuring. Ze deden vrijwillig afstand van de rotjes die ze nog hadden.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Dagrapport Pers Salland
Maandag09-dec-2002 07:00 uur tot Dinsdag10-dec-2002 06:59 uur Door Wim Rabelink 038 - 4963891
Piket Rein Kloppenburg


---

VRACHTAUTO GEKANTELD VEEL HINDER VOOR VERKEER

Raalte - Een gekantelde vrachtauto zorgde maandagmiddag om 15.15 uur voor de nodige verkeershinder op de rotonde van de Nieuwe Deventerweg. Een Duitse chauffeur nam de rotonde met matige snelheid, maar doordat de wielen over de middenverhoging reden, helde de combinatie iets over en begon de lading, bestaande uit stalen balken, te schuiven. Hierdoor kantelde de combinatie en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Door lekkage van de brandstoftank lekte een hoeveelheid brandstof in de berm. Door de provincie is een deel van de berm afgegraven. In verband met de berging moest het verkeer geruime tijd worden geregeld. Dit zorgde voor de nodige stagnatie.


---
Einde dagrapport Pers Salland

Persberichten politie Steenwijk en omgeving
van dinsdag 10 december 2002
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg

Controle verlichting fietsen
STEENWIJK - In de ochtendspits zijn maandagmorgen op de Meppelerweg diverse controles op de verlichting van fietsers gehouden. Drie bestuurders kregen een bekeuring.

Persinformatie politie regio IJsselland
District Zuid Deventer
Van 9 op 10 dec. 2002.
Door Freek Fridrichs
Piket Rein Kloppenburg
038-4963891

Inbraak in kamer polikliniek.
Deventer: Werd er tussen 6 december en 9 december 2002 ingebroken in een kamer op de 2e verdieping boven de ingang van de polikliniek, aan de H.J.P. Fesevurstraat te Deventer. Het is onduidelijk hoe de dader de betreffende ruimte is binnengekomen. Er is een aantal flatscreens gestolen. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Het totale schadebedrag is niet bekend.

Tweede overval op winkel in drie dagen
DEVENTER. Op maandag 9 december 2002 omstreeks 13.53 uur vond er voor de tweede keer binnen drie dagen en door dezelfde dader een overval plaats in een winkel aan de Smedenstraat. De dader heeft de medewerkster van de winkel weer met een mes bedreigd en zodoende geld uit de kassa meegekregen. De vrouw vluchtte, evenals bij de overval van afgelopen zaterdag, op de fiets weg. Ze reed weg in de richting van de Gibsonstraat. De fiets waarop de vrouw reed was voorzien van donkere dubbele fietstassen. Het signalement van de dader is:
Een blanke vrouw, leeftijd circa 30 - 40 jaar, circa 1.70 m lang, normaal postuur met een rond gezicht. Ze was nu gekleed in lichtbruine suede jas en droeg een zwarte muts. Getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Deventer, telefoon 0900-8844.

Einde dagrapport Pers Deventer