Actueel

Rechtbank Leeuwarden wint eerste Rechtspraak.nl-trofee
Bron: Raad voor de rechtspraak 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 10-12-2002

De prijs voor de beste deelsite van Rechtspraak.nl is gewonnen door rechtbank Leeuwarden. De Rechtspraak.nl-trofee is een initiatief van het dagelijks bestuur van de site en wordt - dit jaar voor het eerst - uitgereikt door de Raad voor de rechtspraak. De winnaar werd gistermiddag bekendgemaakt tijdens een congres van het Bureau Internet Systemen en Toepassingen Rechterlijke Organisatie in Utrecht.

Vijf genomineerden
Met de prijs spreekt de Raad voor de rechtspraak zijn waardering uit voor de inzet van gerechten die hun site actief beheren. Daarnaast wil de Raad andere gerechten stimuleren tot actiever beheer. Een onafhankelijke jury koos de winnaar uit vijf genomineerden. Naast de rechtbank Leeuwarden waren dat de Centrale Raad van Beroep, de rechtbank Amsterdam, de rechtbank Arnhem en het gerechtshof Leeuwarden.

Jury
De jury bestond uit mevrouw M. van Kuijk, secretaris/directeur van de Raad voor de rechtspraak, de heer L. van der Wees, initiatiefnemer van Recht.nl en de heer C. de Jong, adviseur bij Netpanel, een onderzoeksbureau naar multimedia. De jury heeft bij de beoordeling onder meer gekeken naar de toegankelijkheid van de site, de geboden informatie en naar de hoeveelheid uitspraken en actualiteiten. Volgens het juryrapport onderscheidde de site van de rechtbank Leeuwarden zich onder meer door de hoeveelheid én de kwaliteit van de actualiteiten en het actieve beheer.