Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 10 december 2002


Zuid-Twente:

Groot aantal woninginbraken opgelost
02-085647
Enschede, Hengelo, Delden en Borne
Sept., okt. en nov. 2002
Op woensdag 6 november, werden twee Enschedeers van 31 en 33 jr. aangehouden nadat door getuigen was ze gezien dat ze hadden ingebroken in een woning aan de Roessinghsbleekweg en de Voortmansweg in Enschede. Beiden werden daarop in een auto op de Potsweg aangetroffen en aangehouden. Nadat ze in verzekering waren gesteld is een onderzoek gestart.Uit dit onderzoek is gebleken dat de twee verantwoordelijk zijn geweest voor in totaal 18 woninginbraken, 9 in Enschede, 7 in Hengelo en 1 in Delden en 1 in Borne. Daarnaast wordt de 33 jr. nog verdacht van een tweede inbraak aan de Roessinghsbleekweg in Enschede op 6 februari jl., waarbij een getuige met een schroevendraaier was bedreigd. Dit is overigens hetzelfde adres als dat waar de twee op 6 november werden betrapt. Ook van het plegen van een inbraak op 22 september aan de Tubantiasingel in Enschede, waarbij bovendien brand in de woning werd gesticht, wordt de 33 jr. verdacht. Deze beide laatste zaken zijn nog in onderzoek.Bij de 18 inbraken die nu door de twee zijn bekend, en die zijn gepleegd in de periode eind september tot begin november 2002, waren hoofdzakelijk sieraden de buit. Hoe groot de totale waarde van het ontvreemde is geweest is moeilijk in te schatten, maar loopt behoorlijk op. Een groot deel van de gestolen goederen is op diverse plaatsen, o.a. in de woning van de 33 jr. en in de auto van de 31 jr. teruggevonden. Deze goederen zijn terug naar de eigenaren.Een deel, en dat zijn met name de duurdere gouden sieraden die gestolen zijn, zijn door de twee doorverkocht. Het onderzoek naar de "kopers" loopt nog.De twee zitten nog vast en zullen zich half februari 2003 voor de rechter moeten verantwoorden.


Voor de tweede keer groot aantal auto's opengebroken
02-097919 / 02-778456
Enschede, Cromhoffsbleekweg
Afgelopen weekend en nacht van 18 op 19 nov jl.
Afgelopen weekend, tussen zaterdagavond en maandagmorgen, zijn opnieuw bij een bedrijf aan de Cromhoffsbleekweg een elftal auto's opengebroken. Ook in de nacht van 18 op 19 nov. jl. was dit het geval, ook toen werden elf auto's op het afgesloten terrein van het bedrijf opengebroken. Waren in nov., hoofdzakelijk portiersloten vernield en uit bijna alle auto's geluidsapparatuur verdwenen, nu was van alle elf de auto's een zijruitje ingeslagen en was in twee gevallen een autoradio uit de auto gehaald. Hoe groot de totale schade is, is nog niet bekend.


Auto uitgebrand, brandstichting?
02-098370
Enschede, Londenstraat
Dinsdag 10 nov., omstreeks 02.45 uur
Werd gemeld dat aan de Londenstraat een auto in de brand stond. Brandweer ging ook ter plaatse en een brandende auto werd aangetroffen. De auto, eigendom van een 25 jr. bewoner van die straat, brandde van binnen geheel uit en is afgesleept. Getuigen hadden een soort plof gehoord en een wegrennend iemand. Direct daarop hadden ze gezien dat de auto in lichterlaaie stond. Brandstichting wordt niet uitgesloten en zal verder worden onderzocht.


Auto in brand, bestuurder rijdt tegen boom
02-097910
Enschede, Helmerstraat
Maandag 9 dec., omstreeks 08/15 uur
Een 45 jr. automobilist uit Enschede, reed over de Usselerveenweg richting Haaksbergerstraat in Enschede. Hij rook een brandlucht en zette daarop zijn auto op de Helmerstraat aan de kant. De lucht verdween en hij wilde de Usselerveenweg weer oprijden, waarop plotseling de vlammen onder het dashboard vandaan sloegen. De 45 jr. wilde zo snel mogelijk de auto uit en reed daarbij tegen een boom. In verband met rugletsel heeft hij zich later nog onder doktersbehandeling moeten stellen.Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. De brandweer heeft e.e.a. geblust en de auto is afgesleept.


Aanhouding na veroorzaken geluidsoverlast
02-098366
Haaksbergen, Beethovenstraat
Dinsdag 10 dec., omstreeks 00.45 uur
Werd gemeld dat vanuit een woning aan de Beethovenstraat in Haaksbergen, sprake was van ergerlijk lawaaioverlast. Op ruime afstand konden de politiemensen de muziek reeds horen. Op aanbellen werd niet gereageerd en nadat er een last tot binnentreden was gekomen werd opnieuw getracht op een normale wijze binnen te komen, de muziek was ondertussen al wel uit. Opnieuw werd niet open gedaan en werd een ruitje van de voordeur vernield en werd de bewoner, een 39 jr. Haaksbergenaar, aangehouden. De geluidsapparatuur werd inbeslaggenomen en de 39 jr. werd, gezien zijn toestand, in eerste instantie in een dronkenmanscel opgesloten. Nadat hij vandaag is afgehoord met betrekking tot de geluidsoverlast, wordt hij opnieuw aangehouden, omdat aan het bureau bleek dat hij nog 14 dagen gevangenisstraf te goed had.






Jan Camphuis
053-4555350





Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981