LTO Nederland

Geart Benedictus nieuwe voorzitter NLTO

Dinsdag 10 december 2002 - De Ledenraad van de Noordelijke Land- en Tuinbouw Organisatie heeft op 9 december jl. Geart Benedictus verkozen tot nieuwe voorzitter. Op 1 januari 2003 zal hij de huidige voorzitter, Albert Lanting, opvolgen. Benedictus werd met 55% van de stemmen verkozen boven de andere kandi-daat voor het voorzitterschap, Willy Schutte.

In de eerste woorden die Benedictus tot de Ledenraad richtte, benadrukte hij het belang van de afdelingen en vakgroepen. Deze zijn volgens Benedictus de basis van de organisatie. Hij is blij met het vertrouwen dat de Ledenraad in hem stelde en heeft er zin in om aan de slag te gaan voor de boeren in Noord-Nederland en Flevoland. Juist in deze regio zijn er nog kansen voor agrarisch ondernemers, aldus Benedictus.

Met de verkiezing van Benedictus hebben de leden van de NLTO gekozen voor een relatieve buitenstaander. Benedictus, dierenarts uit Joure, was jarenlang directeur van de Gezondheids-dienst voor Dieren in Drachten. De laatste jaren was hij gevestigd als zelfstandig adviseur.

Meer informatie vindt u op de volgende website: www.nlto.nl

(Auteur: J. Jouwsma-Bruggeman, PR & Communicatie NLTO)