Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 19 november 2001

... B & W-nieuws week 47


1. Het college van B&W stelt het presidium voor de installatieraad voor de nieuwe burgemeester te houden op maandag 6 januari om 14.30 uur.
De nieuwjaarsreceptie voor inwoners wordt gehouden op maandag 6 januari 2003 om 19.30 uur in de Burgerzaal. Inwoners van de gemeente Haarlemmermeer worden tijdens de receptie in de gelegenheid gesteld kennis te maken met de nieuwe burgemeester.


1. Het college van B&W stemt in met de jaarstukken van Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. over het boekjaar 2001. Het college is tevreden over de wijze waarop Sportfondsen Haarlemmermeer de gemeentelijke sportaccommodaties in het jaar 2001 heeft geëxploiteerd. Het jaarverslag gaat ter kennisname naar de raadscommissie Welzijn, Onderwijs en Cultuur.


1. Het college van B&W stemt in met het convenant Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) Amstelland en de Meerlanden. Lagere overheden hebben in het verleden van het ministerie van VWS de mogelijkheid gekregen om lokale en regionale convenanten af te sluiten, waarin afspraken over het ontwikkelen en uitvoeren van OGGZ-beleid formeel wordt vastgelegd. Het convenant heeft tot doel binnen de A/M-regio afspraken te maken tussen de A/M-gemeenten en de instellingen en ketenaanpak in het OGGZ-beleid en in de uitvoering van de OGGZ activiteiten. Daarnaast honoreert het college een subsidieaanvraag van ¤ 15.045,22 voor het pilotproject Huiselijk Geweld voor 2003. Dit wordt betaald uit het budget Maatschappelijke Opvang Haarlemmermeer 2002.


2. Het college stemt in met het verder in procedure brengen (art. 19 Wet Ruimtelijke Ordening) voor het realiseren van een tweede scholencomplex in de IJwegzone ter hoogte van deelplan 14. Na de architectenkeuze is er een voorlopig ontwerp gemaakt, op basis van het Programma van Eisen. Ter voorbereiding op de art.19-procedure, heeft het plan van 30 september t/m 14 oktober ter inzage gelegen en is er 10 oktober 2002 een inspraakavond georganiseerd. Uiteindelijk is één zienswijze ongegrond en een andere zienswijze niet ontvankelijk verklaard. Het plan gaat nu vier weken ter inzage en betrokkenen worden geïnformeerd.


2. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 19 november 2002, verzonden 21 november 2002, besloten om vooruitlopend op de legalisatie van de verbouwing en uitbreiding van de radartoren bij de 5e baan (Polderbaan), na 1 december 2002 af te zien van de bevoegdheid tot handhaving ex artikel 125 Gemeentewet, met betrekking tot de bouwwerkzaamheden, tot het moment waarop is beslist op de bouwaanvraag 2002/1641.


1. Het college van B&W heeft het raadsvoorstel subsidies 2003 Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Welzijn (CRMW) vastgesteld. Het college stelt het presidium voor het raadsvoorstel te agenderen voor de vergadering van de raadscommissie Welzijn, Onderwijs en Cultuur op 12 december 2002 en ter besluitvorming voor de vergadering van de gemeenteraad op 19 december 2002.


1. Het college van B&W heeft ingestemd met de ter inzage legging van het plan om 71 woningen in Lisserbroek te bouwen.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen