Gemeente Heeze-Leende


Verkeersremmende maatregelen Albertlaan Sterksel

Op verzoek van het bestuur van Huize Providentia zal de gemeente Heeze-Leende ter bevordering van de veiligheid op een gedeelte van de Albertlaan te Sterksel een wijziging van de maximumsnelheid naar 50 km/uur invoeren. Tevens zullen bloembakken aan weerszijden van de weg worden geplaatst.

Aan de Albertlaan in Sterksel geldt op dit moment een maximumsnelheid van 80 km/uur. Aan één zijde van de Albertlaan ligt Huize Providentia, dat onderdeel uitmaakt van epilepsiecentrum Kempenhaeghe. De nevenlocatie van Providentia is gelegen aan de andere zijde van de Albertlaan. Dit betekent dat de bewoners van Providentia regelmatig de weg over moeten steken via de twee aangelegde oversteekplaatsen.

Voor de bewoners, die vaak niet goed ter been zijn en daardoor niet zo makkelijk de weg over kunnen steken, ontstaan ondanks deze oversteekplaatsen regelmatig gevaarlijke situaties. Op verzoek van het bestuur van Providentia heeft de gemeente Heeze-Leende de mogelijkheid bekeken om de bestaande situatie aan te passen om hiermee de veiligheid voor de bewoners te vergroten.

De gemeente heeft besloten de huidige maximumsnelheid op de Albertlaan gedeeltelijk aan te passen naar een maximumsnelheid van 50 km/uur. Deze snelheidsbeperkende maatregel betreft het gedeelte van de Albertlaan op 100 meter voor de Ten Brakeweg tot en met de bocht richting het Peelven. Naast het treffen van deze maatregel, zal de weg ter hoogte van beide oversteekplaatsen worden versmald. Dit gebeurt door middel van het plaatsen van een viertal bloembakken aan beide zijden van de weg. De bloembakken zullen worden voorzien van fluorescerende borden en worden zo geplaatst dat deze geen belemmering vormen voor passerend landbouwverkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt door deze maatregel gedwongen af te remmen wat de veiligheid voor de overstekende bewoners vergroot. Als extra maatregel worden er ter hoogte van de toegang tot Providentia tevens drie bloembakken geplaatst.