Politie Zaanstreek-waterland

16:08 09-DEC-02
loc.: ZAANDAM, ABRAHAM KLOOSSTRAAT
Brand in stookruimte: 32 woningen zonder gas en water Werd melding gedaan van een brand in de flat. Bleek te gaan om een brand in de stookruimte. Brandweer sprak van een 'middelbrand'. Nadat om 16.37 uur het sein 'brandmeester' was gegeven in genoemde ruimte een onderzoek ingesteld. Er werden restanten van vuurwerk/sterretjes aangetroffen en later constateerde de Technische Recherche dat de brand niet was ontstaan door technische of andere gebreken. Mogelijk dat vuurwerk de oorzaak is. Stichting Salvage, woningbouwvereniging en een installatiebedrijf ter plaatse. Een en ander bleek niet meteen te verhelpen. Bewoners van 32 woningen voorzien van jerrycans met water en een elektrische straalkachel. De verwachting is dat vanavond (10-12) alles weer werkt.


**

20:28 09-DEC-02
loc.: MIDDENBEEMSTER, POORTUGAL
Diefstal uit woning
Aan de achterzijde van de woning werd op de eerste verdieping een raam vernield. Binnen werden de eerste verdieping alle kasten doorzocht. Onbekend wat er is weggenomen.


**

03:46 10-DEC-02
loc.: KROMMENIE, VLIETSEND
Diefstal uit winkel
Van een bedrijf werd een ruit van 3x2 m. vernield. Vanuit het bedrijf werd de kassalade met een onbekend geldbedrag weggenomen. Onderzoek naar daders in de omgeving leverde niets op.


**

10:12 10-DEC-02
loc.: WIJDEWORMER, NOORDERWEG
Verkeerscontrole
Tussen 07.55 uur en 08.30 uur controle gehouden op het inrijverbod. Resultaat: 19 p.v.'s.


**


01:15 10-DEC-02
loc.: WORMER, ZANDWEG
Rijbewijs kwijt
Een 45-jarige man uit Wormer bleek bij een controle teveel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 665 ugl. Dat leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod op. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.


**