Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-12-2002
Drentse politieman schrijft boek over telecommunicatiefraude Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Afgelopen week presenteerde Bart Benedick, medewerker van Politie Drenthe, het door hem geschreven Handboek Bestrijding Telecommunicatiefraude. Het eerste exemplaar is daarbij overhandigd aan Procureur Generaal mr. Dr. D.W. Steenhuis, portefeuillehouder Fraude binnen het College van Procureurs Generaal.

Bart werkte eind jaren 90 bij het Interregionaal Fraude Team, en bouwde van daaruit zijn expertise op dit terrein op. Het Handboek geeft het hele proces weer van telecommunicatie, beginnende bij de techniek tot aan het gebruik, en vooral het misbruik. En de maatregelen om het misbruik binnen de perken te houden. Het boek beschouwt de problematiek niet alleen vanuit de optiek van Politie en Justitie, maar vooral ook vanuit de totale marktsector Telecommunicatie.

Naast Politie en Justitie hebben juist daarom telecomoperators en providers zoals KPN, Vodafone, Ben en Debitel hun bijdragen geleverd aan de totstandkoming van dit boek.

Het Handboek Bestrijding Telecommunicatiefraude (ISBN 90-59-030915) is inmiddels verplichte kost op het Instituut Criminaliteitsbeheersing en Recherchekunde (Politie), en de Stichting Studie Rechtspleging (Rechterlijke Macht en het O.M.).

Mr. Bart Benedick is medewerker Juridische Zaken bij Politie Drenthe.