Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-12-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 13.30 u) Dinsdag, 10 december 2002

District Sittard

Sittard; zakkenrollerij
Een 72-jarige vrouw uit Geleen heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Het slachtoffer ontdekte afgelopen maandag tijdens het winkelen in een winkel aan de Haspelsestraat in Sittard dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. In de beurs bevonden zich een paar bankpasjes en een geldbedrag van ongeveer zestig Euro. Het slachtoffer vermoedt dat een onbekende jongeman en een jongevrouw die herhaaldelijk bij haar kwamen staan en ook volgden, de diefstal hebben gepleegd.

Beek; aanrijding
Afgelopen maandag omstreeks12.40 uur vond op de Stationsstraat in Beek, een (kop-/staart-) aanrijding plaats. Een 27-jarige bestuurder van een trekker met oplegger uit Gemert botste tegen de achterzijde van een auto, bestuurd door 75-jarige man uit Born. Die stond met zijn auto voorgesorteerd om linksaf te slaan, hetgeen door de bestuurder van de trekker met oplegger te laat werd opgemerkt. De auto schoof tengevolge van de aanrijding door tegen een boom in de tuin van een perceel aldaar. Tengevolge van de aanrijding liep de autobestuurder uit Born nekklachten op en hij werd voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het Sittardse ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Roosteren; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandag in een woning aan de Steenakker in Roosteren, vond de politie in enkele ruimten hennepkwekerijen met totaal zon 690 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur (groeilampen, schakel/tijdklokken, ventilatoren etc.) in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Roosteren; uitslaande brand
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Maaseikerweg in Roosteren. Bleek dat door nog onbekende oorzaak brand was ontstaan in een ontspanningsclub. Inmiddels was sprake van een uitslaande brand. Er waren op dat moment in het pand slechts een tweetal vrouwen aanwezig. Die hadden zich op tijd in veiligheid weten te brengen door het pand te verlaten. De brandweer (met assistentie van diverse brandweerkorpsen in de regio), was ter plaatse en heeft de brand geblust. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak van de brand.