Rijksuniversiteit Groningen

Jan Kuks hoogleraar Onderwijs in de medische wetenschappen

Dr. J.B.M. Kuks is per 16 november 2002 bij de Faculteit der Medische Wetenschappen benoemd tot hoogleraar Onderwijs in de medische wetenschappen, i.h.b. het onderwijs in de neurologie. Kuks heeft zich vanaf het begin intensief bemoeid met het nieuwe geneeskunde-curriculum (C 2000), onder meer als cursuscoördinator basale neurowetenschappen en klinische neurologie. Hij werd in 1996, 1997 en in 2000 door geneeskunde studenten gekozen tot docent van het jaar. Wat onderzoek betreft richt hij zich op neuromusculaire ziekten in het algemeen en de spierziekte myasthenia gravis in het bijzonder. Sinds 2002 is hij mede-projectleider van het Nederlands onderzoek naar seronegatieve myasthenia gravis. Ook is hij medisch adviseur van de Nederlandse Vereniging van Spierziekten en van de wetenschappelijke adviesraad van het Prinses Beatrixfonds. In de Nederlandse vereniging voor Neurologie heeft hij een centrale rol bij nascholing en toetsontwikkeling.

Joannes B.M. Kuks (Losser, 1955) doorliep het gymnasium aan het Carmellyceum in Oldenzaal en studeerde aanvankelijk natuurkunde, later geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij volgde de opleiding klinische neurologie en klinische neurofysiologie in het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG). In 1993 promoveerde hij aan de RUG op het proefschrift The thymus and myasthenia gravis. Van 1994-1998 was hij hoofd van de polikliniek neurologie van het AZG. Vanaf 1998 was hij universitair hoofddocent neurologie bij de Faculteit der Medische Wetenschappen.

Informatie

prof.dr. J.B.M. Kuks, telefoon (050)363 30 57 via het secretariaat van het onderwijsinstituut, e-mail j.b.m.kuks@med.rug.nl